Gado gado saláta

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 0.25 vörös káposzta
  • 0.5 kígyóuborka
  • 1 db sárgarépa
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zöldbab (zöld hüvelyű)
  • 0.5 kínai kel
  • 15 dkg tofu
  • 8–10 db friss retek vagy csíkos cékla
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj

Az öntethez

  • 1 púpozott ek. mogyoróvaj
  • 1 ek. halszósz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 db lime leve
  • 2 tk. kókuszvirág cukor
  • 1 db csilipaprika

Elkészítés

01

Meghámozzuk a sárgarépát, megmossuk, majd zöldséghámozóval szalagszerűen vékonyra vágjuk. A vörös káposztát megmossuk, külső leveleit eltávolítjuk, majd konyhai gyalun vékonyra gyaluljuk. Az uborkát megmossuk, csíkokra vágjuk. A kínai kelt keskeny csíkokra szeleteljük.

02

 A tojásokat félkeményre (6 perc) vagy keményre (8–10 perc) főzzük

03

A zöldbabot sós vízben 5–8 perc alatt puhára főzzük, majd folyó hideg víz alatt leszűrjük és félretesszük, hogy lecsepegjen. A retket vagy céklát szintén megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk.

04

A tofut nagyobb kockákra daraboljuk, majd az olajon egy serpenyőben aranybarnára sütjük.

05

A saláta összetevőit szépen elrendezzük egy tálban, utoljára adjuk hozzá a félbevágott tojásokat és a megsült tofukockákat. 

06

Az öntet hozzávalóit – a csilipaprika kivételével – robotgépben összedolgozzuk. (Érdemes késes robotgépbe tenni, mert a mogyoróvaj nehezen veszi fel a vizes fázisú egyéb összetevőket.)

07

Az öntetet a saláta tetejére öntjük, majd rátesszük az apróra vágott csilipaprikát. Azonnal tálaljuk.

Jó tudni:

A vörös káposzta színét adó antocianidinek erős antioxidánsok, valamint csökkentik az ödémák és a trombózisok kialakulásának esélyét.

megosztás