Összetevők
A salsához:
- 50 g lilahagyma
- só ízlés szerint
- 0.25 db citrom leve
- 1 db paradicsom
- 4 ek. sűrített paradicsom
A gremolatához:
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 50 ml olívaolaj
Az összeállításhoz:
- 100 g Trappista sajt reszelve
- 2 db csípős
- 1 db bagett
- 1 ek. felkarikázva
Elkészítés
01
A salsához a lilahagymát finomra vágjuk, lesózzuk, ráfacsarjuk a citrom levét, majd félretesszük 10 percre. Ha letelt az idő, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is.
02
A gremolatához finomra vágjuk a petrezselymet, a bazsalikomot és a fokhagymát, sózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd félretesszük.
03
A grillkolbászokat a grillrácsra tesszük, és időnként megforgatva kb. 3 perc alatt készre sütjük. A rácsra tesszük a kolbászok mellé a bevágott bagettet is, hogy kellően füstös és langyos legyen.
04
A bagetteket a bevágásnál megkenjük a salsával, beletesszük a kolbászt, megszórjuk a reszelt sajttal, rácsorgatjuk a gremolatát, és karikázott jalapenót teszünk a tetejére.