Fullos spanyol grill hot dog

Elkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A salsához:

  • 50 g lilahagyma
  • ízlés szerint
  • 0.25 db citrom leve
  • 1 db paradicsom
  • 4 ek. sűrített paradicsom

A gremolatához:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • 50 ml olívaolaj

Az összeállításhoz:

  • 100 g Trappista sajt reszelve
  • 2 db csípős
  • 1 db bagett
  • 1 ek. felkarikázva

Elkészítés

01

A salsához a lilahagymát finomra vágjuk, lesózzuk, ráfacsarjuk a citrom levét, majd félretesszük 10 percre. Ha letelt az idő, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is.

02

A gremolatához finomra vágjuk a petrezselymet, a bazsalikomot és a fokhagymát, sózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd félretesszük.

03

A grillkolbászokat a grillrácsra tesszük, és időnként megforgatva kb. 3 perc alatt készre sütjük. A rácsra tesszük a kolbászok mellé a bevágott bagettet is, hogy kellően füstös és langyos legyen. 

04

A bagetteket a bevágásnál megkenjük a salsával, beletesszük a kolbászt, megszórjuk a reszelt sajttal, rácsorgatjuk a gremolatát, és karikázott jalapenót teszünk a tetejére.

megosztás