További engedélyek szükségesek

Fullos grillezett tarjás, chimichurris szendó

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő
30
perc
Pihentetési idő

Összetevők

A tarjához

  • 400 g sertéstarja
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 120 ml világos sör
  • 2 evőkanál méz

A savanyított lila hagymához

  • 4 fej lilahagyma
  • 25 ml ecet (10%-os)
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál egész bors
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 300 ml forró víz

A chimichurrihoz

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db friss chili
  • 20 ml fehérborecet
  • 100 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors

A cukkinihez

  • 350 g cukkini
  • 30 ml olaj
  • ízlés szerint só, bors

Az összeállításhoz

  • 4 db ciabatta
  • 4 evőkanál majonéz

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A tarjaszeleteket 2-3 helyen kissé bevagdossuk, majd folpackkal letakarva enyhén megklopfoljuk, hogy fellazuljanak a rostok. Egy tálba dobjuk a húsokat, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a sörrel. Alaposan átforgatjuk a pácban, majd minimum 30 percre félrerakjuk.

02

A savanyított lila hagymához a hagymákat félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy csatos üvegbe rakjuk az ecettel, a sóval, a borssal és a cukorral együtt. Felöntjük forró vízzel, összerázzuk és félrerakjuk.

03

A chimichurrihoz a fűszernövényeket nagyon finomra aprítjuk, és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a felaprított chilivel, a fehérborecettel, az olívaolajjal, valamint sóval és borssal. 

 

A cukkinit felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, beolajozzuk és 2-3 perc alatt mindkét oldalát lepirítjuk a grill rostlapján. 

04

A tarjákat a grillrácsra dobjuk és oldalanként 3-4 percig sütjük. A mézet hozzákeverjük a tarja visszamaradt pácához, és ezzel kenegetjük a hús oldalait a sütés végén. A grillrácson lepirítjuk a félbevágott ciabattákat is.

 

Jöhet a szendvicsek összeállítása: a ciabatta alját megkenjük majonézzel, erre pakolunk pár cukkinikarikát, ráhelyezzük a felcsíkozott tarját, teszünk rá a chimichurriból és a savanyított lila hagymából, és végül lezárjuk a ciabatta tetejével.

megosztás