Összetevők
- 20 dkg füstölt makréla
- 1 tk. tormakrém
- 2 tk. mustár
- 2 ek. natúr joghurt vagy zsírszegény tejföl
Elkészítés
01
A makréla bőrét lehúzzuk, majd vágódeszkán nagyobb darabokra vágjuk.
02
Késes robotgép táljába tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is a metélőhagyma kivételével.
03
Alacsony fokozaton krémesre turmixoljuk, és egy tálba szedjük. Kanállal hozzákeverjük az apróra vágott metélőhagymát.
04
Jól záródó üvegben, hűtőben tárolva 3 napig is eláll.
Jó tudni:
A rozskenyerek sikértartalma alacsonyabb, mint a búzából készült kenyereké, ezért a tésztája tömörebb, nehezebb. Ezt a tulajdonságot fokozza a magas élelmirost-tartalom.