Füstölt makréla pástétom

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
90
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 20 dkg füstölt makréla
  • 1 tk. tormakrém
  • 2 tk. mustár
  • 2 ek. natúr joghurt vagy zsírszegény tejföl

Elkészítés

01

 A makréla bőrét lehúzzuk, majd vágódeszkán nagyobb darabokra vágjuk.

02

Késes robotgép táljába tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is a metélőhagyma kivételével.

03

Alacsony fokozaton krémesre turmixoljuk, és egy tálba szedjük. Kanállal hozzákeverjük az apróra vágott metélőhagymát.

04

Jól záródó üvegben, hűtőben tárolva 3 napig is eláll.  

Jó tudni:

A rozskenyerek sikértartalma alacsonyabb, mint a búzából készült kenyereké, ezért a tésztája tömörebb, nehezebb. Ezt a tulajdonságot fokozza a magas élelmirost-tartalom.

megosztás