Franciasaláta

Elkészítési idő
15
perc
Előkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő
180
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg petrezselyemgyökér
  • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 15 dkg csemege uborka
  • 1 nagy alma
  • 2 nagy csipet cukor
  • 1 ek. mustár
  • 2 kis doboz natúr joghurt
  • 3 ek. majonéz
  • 1 ek. almaecet 100%-os

Elkészítés

01

A répát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, és körülbelül 1x1 cm-es darabokra vágjuk.

02

Enyhén sós, forrásban lévő bő vízben a borsóval együtt puhára főzzük.

03

Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

04

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk, majd a zöldségekhez adjuk.

05

A csemegeuborkát felkarikázzuk, és szintén rászórjuk a zöldséges keverékre.

06

A joghurtot és a majonézt 2 nagy csipet sóval, 2 nagy csipet cukorral, az almaecettel és a mustárral elkeverjük, majd ráöntjük a zöldséges keverékre.

07

Az egészet összekeverjük, és fogyasztás előtt egy napig a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. 

Jó tudni:

A hagyományos franciasalátánál kevesebb majonézzel készül, ezért az energiatartalma is alacsonyabb.

megosztás