Összetevők
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg petrezselyemgyökér
- 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 15 dkg csemege uborka
- 1 nagy alma
- só
- 2 nagy csipet cukor
- 1 ek. mustár
- 2 kis doboz natúr joghurt
- 3 ek. majonéz
- 1 ek. almaecet 100%-os
Elkészítés
01
A répát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, és körülbelül 1x1 cm-es darabokra vágjuk.
02
Enyhén sós, forrásban lévő bő vízben a borsóval együtt puhára főzzük.
03
Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
04
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk, majd a zöldségekhez adjuk.
05
A csemegeuborkát felkarikázzuk, és szintén rászórjuk a zöldséges keverékre.
06
A joghurtot és a majonézt 2 nagy csipet sóval, 2 nagy csipet cukorral, az almaecettel és a mustárral elkeverjük, majd ráöntjük a zöldséges keverékre.
07
Az egészet összekeverjük, és fogyasztás előtt egy napig a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó tudni:
A hagyományos franciasalátánál kevesebb majonézzel készül, ezért az energiatartalma is alacsonyabb.