Folyami harcsasteak salsával
Összetevők
- 0.5 kg folyami harcsasteak
- 1 tk. só
- 3 ek. olívaolaj
- 1 tk. balzsamecet
- 6 db paradicsom
- 6 szál újhagyma
- 0.5 kg görögdinnye
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 egész csilipaprika
- 1 csokor korianderlevél
- 0.5 citrom leve
Elkészítés
A halsteakeket megmosom, besózom, borsot tekerek rájuk, kevés olajjal besimogatom, és lefedve a konyhapulton érlelem őket sütésig. Egy serpenyőt (lehetőség szerint vasserpenyőt) szárazon felforrósítok, amennyire csak lehet. Amíg a serpenyő hevül, a paradicsomot, a hagymát és a koriandert felkockázom. A halsteakeket belefektetem a serpenyőb, és hagyom sülni az egyik oldalukat két percig. Közben a chilit kimagozom, nagyon picire felaprítom, a dinnyét szintén magozom, kockázom, majd a paradicsommal, valamint a hagymával egy deszkán összeforgatom, és egy nagykéssel tovább aprítom. A halakat megfordítom, kevés balzsamecetet csepegtetek rá, hogy a húspörköket felszedjem vele, megrázogatom a serpenyőt és hagyom sülni a steak mások oldalát is két percig. Ezalatt a salsa levét leöntöm, beleborítom egy keverőtálba, belereszelem a fokhagymát és a sóval, az olajjal, a citrommal ízesítem. A halon még fordítok egyet, majd szokás szerint forrón fóliába teszem, becsomagolom, és hagyom pihenni pár percet a pulton. Tálaláskor a halakat tányérra teszem, ráhalmozom a salsát és körbelocsolom chiliolajjal.
Üdítően könnyű, forró-hűs, édes-savanyú, frissítő nyári fogás.