Fokhagymás-mustáros csirkecomb ropogós salátával

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
90
perc
Sütési idő
120
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 2 db csirkecomb
  • 1 fej brokkoli
  • salátamix a tálaláshoz

A marinádhoz

  • 2 ek. extra szűz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 0.5 citrom leve
  • 1 tk.
  • kis csokor petrezselyem

A vinaigrette-hez

  • 1 tk. magos mustár
  • 2 szál újhagyma
  • kevés méz
  • 2 ek. extra szűz
  • kevés citromlé
  • só, bors

Elkészítés

01

Előző nap elkészítjük a marinádot: az olajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, a mustárral, a citromlével, a sóval és a petrezselyemmel. Beleöntjük egy jól záródó műanyag dobozba, belefektetjük a combokat, többször átforgatjuk, hogy mindenhol befedje, majd lefedve legalább 2 óra hosszáig vagy egész éjjel pihentetjük.

02

Másnap a sütőt előmelegítjük 190 fokra. 

03

Egy sütőedénybe belefektetjük a combokat (nem szükséges alá olaj, hiszen a marinádban már van), lefedjük alufóliával, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük.

04

Ezután levesszük róla a fóliát, és 200 fokra felvesszük a sütőt, majd visszatesszük a csirkét, és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. 

05

Közben 1 kis fej brokkolit sós vízben puhára főzünk, majd leszűrjük.

06

A salátához a vinaigrette hozzávalóit egy kisebb üvegben simára keverjük. A salátát egy tálba tesszük, és a vinagrette-tel óvatosan összeforgatjuk.

07

A megsült piros, ropogós csirkecombokat a brokkolival és a salátával tálaljuk.

Jó tudni:

A fokhagymában található allicin egy kéntartalmú vegyület, amely antioxidáns, valamint baktériumölő hatással rendelkezik.

megosztás