Fokhagymás-mustáros csirkecomb ropogós salátával
PT10M perc
PT90M perc
perc
Összetevők
- 2 db csirkecomb
- 1 fej brokkoli
- salátamix a tálaláshoz
A marinádhoz
- 2 ek. extra szűz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk. dijoni mustár
- 0.5 citrom leve
- 1 tk. só
- kis csokor petrezselyem
A vinaigrette-hez
- 1 tk. magos mustár
- 2 szál újhagyma
- kevés méz
- 2 ek. extra szűz
- kevés citromlé
- só, bors
Elkészítés
Előző nap elkészítjük a marinádot: az olajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, a mustárral, a citromlével, a sóval és a petrezselyemmel. Beleöntjük egy jól záródó műanyag dobozba, belefektetjük a combokat, többször átforgatjuk, hogy mindenhol befedje, majd lefedve legalább 2 óra hosszáig vagy egész éjjel pihentetjük.
Másnap a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Egy sütőedénybe belefektetjük a combokat (nem szükséges alá olaj, hiszen a marinádban már van), lefedjük alufóliával, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük.
Ezután levesszük róla a fóliát, és 200 fokra felvesszük a sütőt, majd visszatesszük a csirkét, és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz.
Közben 1 kis fej brokkolit sós vízben puhára főzünk, majd leszűrjük.
A salátához a vinaigrette hozzávalóit egy kisebb üvegben simára keverjük. A salátát egy tálba tesszük, és a vinagrette-tel óvatosan összeforgatjuk.
A megsült piros, ropogós csirkecombokat a brokkolival és a salátával tálaljuk.
A fokhagymában található allicin egy kéntartalmú vegyület, amely antioxidáns, valamint baktériumölő hatással rendelkezik.