További engedélyek szükségesek

Fehérbabkrémes pirítós buggyantott tojással, sült debreczinerrel

Elkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A fehérbabkrémhez:

  • 1 konzerv fehérbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. majonéz
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 1 ek. tejföl

A buggyantott tojáshoz:

  • 1 ek. ecet (10%-os)
  • 2 db tojás

A sült debreczinerhez:

  • 1 csomag debrecziner
  • 1 ek. étolaj

A pirítóshoz:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 szelet kenyér

A tálaláshoz:

  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek. retekcsíra

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A lecsepegtetett babot egy konyhai aprítóba tesszük a fokhagymával, a majonézzel és az olívaolajjal együtt, és az egészet krémesre zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a tejfölt. 

02

A buggyantott tojáshoz egy lábasban vizet melegítünk gyöngyözésig. Hozzáadjuk az ecetet, majd egy örvényt csinálunk a közepébe és egy tálból óvatosan, egyenként belecsúsztatjuk a tojásokat, majd kb. 1,5 perc után kivesszük. Ha szeretnénk, hogy ne legyen ecetes az íze, miután kihalásztuk, mártsuk vízbe. (Én ezt a lépést kihagytam, mert szeretem az ecetes utóízét.)

03

A debreczinereket egy késsel beirdaljuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon 2 perc alatt körbepirítjuk azokat. 

04

Olívaolajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon, oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk a kenyereket. Amikor megfordítjuk, pótoljuk az olajat. A megpirult kenyeret megkenjük a babkrémmel, rátesszük a buggyantott tojást, rápakoljuk a karikákra vágott paradicsomot, megszórjuk az újhagyma felkarikázott zöldjével és retekcsírával, és a sült debreczinerrel tálaljuk.  

megosztás