Fehérbabkrémes pirítós buggyantott tojással, sült debreczinerrel
Összetevők
A fehérbabkrémhez:
- 1 konzerv fehérbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. majonéz
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors
- 1 ek. tejföl
A buggyantott tojáshoz:
- 1 ek. ecet (10%-os)
- 2 db tojás
A sült debreczinerhez:
- 1 csomag debrecziner
- 1 ek. étolaj
A pirítóshoz:
- 2 ek. olívaolaj
- 2 szelet kenyér
A tálaláshoz:
- 4 db koktélparadicsom
- 1 szál újhagyma
- 1 ek. retekcsíra
Elkészítés
A lecsepegtetett babot egy konyhai aprítóba tesszük a fokhagymával, a majonézzel és az olívaolajjal együtt, és az egészet krémesre zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a tejfölt.
A buggyantott tojáshoz egy lábasban vizet melegítünk gyöngyözésig. Hozzáadjuk az ecetet, majd egy örvényt csinálunk a közepébe és egy tálból óvatosan, egyenként belecsúsztatjuk a tojásokat, majd kb. 1,5 perc után kivesszük. Ha szeretnénk, hogy ne legyen ecetes az íze, miután kihalásztuk, mártsuk vízbe. (Én ezt a lépést kihagytam, mert szeretem az ecetes utóízét.)
A debreczinereket egy késsel beirdaljuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon 2 perc alatt körbepirítjuk azokat.
Olívaolajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon, oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk a kenyereket. Amikor megfordítjuk, pótoljuk az olajat. A megpirult kenyeret megkenjük a babkrémmel, rátesszük a buggyantott tojást, rápakoljuk a karikákra vágott paradicsomot, megszórjuk az újhagyma felkarikázott zöldjével és retekcsírával, és a sült debreczinerrel tálaljuk.