Összetevők
A szószhoz:
- 2 ek. ketchup
- 1 ek. mustár
- 2 ek. majonéz
- 2 tk. sriracha szósz
A húshoz:
- 250 g hamburgerhús
- 1 ek. sriracha szósz
- só, bors
- 2 szelet chilis szeletelt cheddar
A lilahagymához:
- 0.5 fej lilahagyma
- só
Az összeállításhoz:
- 2 tk. vaj
- 2 db hamburgerzsemle
- 2 levél fodros szélű saláta
- 2 karika paradicsom
Elkészítés
A szószhoz a ketchupot, a mustárt, a majonézt és a srirachát összekeverjük.
A húsban elkeverjük a srirachát, és két egyforma méretű golyót formázunk belőle.
A lila hagymát vékony karikákra vágjuk, lesózzuk, majd félretesszük.
Olajat melegítünk egy serpenyőben, beletesszük a gombócokat, egy spatula segítségével vékonyra lapítjuk, és a kívánt készültségi szinttől függően oldalanként 1-3 perc alatt megpirítjuk a húspogácsákat.
Amikor megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk, a tetejére rátesszük a szeletelt sajtot, és lefedjük, hogy a hőtől megolvadjon.
Vajat melegítünk ugyanabban a serpenyőben, és kb. 1 perc alatt megpirítjuk benne a hamburgerzsemléket.
A zsemle alját megkenjük a szósszal, ráteszünk egy salátalevelet, a húst, a paradicsomot, a korábban lesózott lila hagymát, majd a zsemle tetejét is megkenjük a szósszal és ráhelyezzük a sajtburgerünkre.