Extra chilis sajtburger

Elkészítési idő
15
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A szószhoz:

  • 2 ek. ketchup
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. majonéz
  • 2 tk. sriracha szósz

A húshoz:

  • 250 g hamburgerhús
  • 1 ek. sriracha szósz
  • só, bors
  • 2 szelet chilis szeletelt cheddar

A lilahagymához:

  • 0.5 fej lilahagyma

Az összeállításhoz:

  • 2 tk. vaj
  • 2 db hamburgerzsemle
  • 2 levél fodros szélű saláta
  • 2 karika paradicsom

Elkészítés

01

A szószhoz a ketchupot, a mustárt, a majonézt és a srirachát összekeverjük.

A húsban elkeverjük a srirachát, és két egyforma méretű golyót formázunk belőle.

A lila hagymát vékony karikákra vágjuk, lesózzuk, majd félretesszük.

02

Olajat melegítünk egy serpenyőben, beletesszük a gombócokat, egy spatula segítségével vékonyra lapítjuk, és a kívánt készültségi szinttől függően oldalanként 1-3 perc alatt megpirítjuk a húspogácsákat.

Amikor megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk, a tetejére rátesszük a szeletelt sajtot, és lefedjük, hogy a hőtől megolvadjon.

03

Vajat melegítünk ugyanabban a serpenyőben, és kb. 1 perc alatt megpirítjuk benne a hamburgerzsemléket.

A zsemle alját megkenjük a szósszal, ráteszünk egy salátalevelet, a húst, a paradicsomot, a korábban lesózott lila hagymát, majd a zsemle tetejét is megkenjük a szósszal és ráhelyezzük a sajtburgerünkre.

megosztás