Étcsokoládés zabkeksz

Elkészítési idő
20
perc
Sütési idő
20
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 15 dkg zabliszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 4 dkg holland kakaópor
  • 10 dkg kókuszvirág cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 18 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé

Opcionálisan

  • vaníliás jégkrém

Elkészítés

01

Az étcsokoládét apróra vágjuk. 

02

A lisztet, a zabpelyhet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a csokit és a tojást egy tálba öntjük és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat.

03

Az egészet jól összekeverjük. 

04

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

05

A tésztából diónyi golyókat formázunk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket 2-3 cm távolságra egymástól.

06

Az ujjainkkal lelapítjuk a golyókat, hogy nagyjából 1 cm vastag korongokat kapjunk.

07

A kekszeket az előmelegített sütőben 15–20 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepük még puha és lágy.

08

Kivesszük a sütőből a tepsit és hagyjuk a kekszeket kihűlni.

09

Melegen is tálalhatjuk, ez esetben laktózmentes vaníliás jégkrémet is adhatunk hozzá.

Jó tudni:

A zabban található béta-glukán kedvező irányba befolyásolja a szervezet szénhidrát- és zsíranyagcseréjét.

megosztás