Összetevők
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 170 g vaj
- 150 g barna cukor
- 50 g porcukor
- 10 g étkezési keményítő
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 30 ml eszpresszó kávé
- 240 g finomliszt
- 1 db tojás
- 30 g holland kakaópor
- 140 g étcsokicsepp
- 140 g tejkaramella
- 1 teáskanál nagy szemű só
Elkészítés
Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat. Egy keverőtálba tesszük a kétféle cukrot és a keményítőt és beleöntjük az olvasztott vajat.
Jöhet hozzá a szódabikarbóna, a só és a kávé. Az egészet alaposan összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, beleütünk egy tojást és a kakaóport is hozzáadjuk.
Robotgéppel az egészet krémesre keverjük. Ezután beleforgatjuk a csokicseppeket és a felaprított tejkaramellt, majd 10 percre a hűtőbe dobjuk.
A tésztát fagyiskanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsikre adagoljuk, 10-10 kekszet, egymástól 3-4 ujjnyi távolságra. Bevizezett kanállal kissé lenyomkodjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk a kekszeket 17-19 percre, majd miután megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni és megszórjuk a tetejüket sóval.