Eszpresszós-karamelles-csokis keksz

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő
10
perc
Pihentetési idő
18
perc
Sütési idő

Összetevők

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 170 g vaj
  • 150 g barna cukor
  • 50 g porcukor
  • 10 g étkezési keményítő
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 30 ml eszpresszó kávé
  • 240 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 30 g holland kakaópor
  • 140 g étcsokicsepp
  • 140 g tejkaramella
  • 1 teáskanál nagy szemű só

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat. Egy keverőtálba tesszük a kétféle cukrot és a keményítőt és beleöntjük az olvasztott vajat.

Jöhet hozzá a szódabikarbóna, a só és a kávé. Az egészet alaposan összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, beleütünk egy tojást és a kakaóport is hozzáadjuk.

Robotgéppel az egészet krémesre keverjük. Ezután beleforgatjuk a csokicseppeket és a felaprított tejkaramellt, majd 10 percre a hűtőbe dobjuk.

02

A tésztát fagyiskanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsikre adagoljuk, 10-10 kekszet, egymástól 3-4 ujjnyi távolságra. Bevizezett kanállal kissé lenyomkodjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk a kekszeket 17-19 percre, majd miután megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni és megszórjuk a tetejüket sóval.

megosztás