Erdei gyümölcsös-joghurtos házi fagyi

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
25
perc
Elkészítési idő
240
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 40 dkg friss vagy fagyasztott erdei gyümölcs (eper, málna, ribizli, áfonya, szeder)
  • 15 dkg xilit
  • 1 db lime leve
  • 1 rúd vanília
  • 500 g natúr joghurt (zsírszegény)

Elkészítés

01

Az erdei gyümölcsöket a xilittel, a vaníliarúddal és a lime levével egy kisebb lábasba tesszük, és alacsony lángon összemelegítjük. Amikor a szemek megpuhultak, finom szövésű műanyag szűrőn átpasszírozzuk, a magokat eldobjuk. A sűrű gyümölcs-szószt összekeverjük a joghurttal.

02

Az egészet fagylaltgépbe töltjük, és kb. 25 perc alatt készre keverjük.

03

Fogyasztás előtt legalább 4 órán át fagyasztóban tartjuk, majd tölcsérrel és rolettivel tálaljuk.

Jó tudni:

Az erdei gyümölcsök többsége szabadgyökfogó hatású flavonoidokban gazdag, amit a bennük található színanyagoknak köszönhet.

megosztás