Összetevők
- 40 dkg friss vagy fagyasztott erdei gyümölcs (eper, málna, ribizli, áfonya, szeder)
- 15 dkg xilit
- 1 db lime leve
- 1 rúd vanília
- 500 g natúr joghurt (zsírszegény)
Elkészítés
01
Az erdei gyümölcsöket a xilittel, a vaníliarúddal és a lime levével egy kisebb lábasba tesszük, és alacsony lángon összemelegítjük. Amikor a szemek megpuhultak, finom szövésű műanyag szűrőn átpasszírozzuk, a magokat eldobjuk. A sűrű gyümölcs-szószt összekeverjük a joghurttal.
02
Az egészet fagylaltgépbe töltjük, és kb. 25 perc alatt készre keverjük.
03
Fogyasztás előtt legalább 4 órán át fagyasztóban tartjuk, majd tölcsérrel és rolettivel tálaljuk.
Jó tudni:
Az erdei gyümölcsök többsége szabadgyökfogó hatású flavonoidokban gazdag, amit a bennük található színanyagoknak köszönhet.