Összetevők
A piskótához:
- 175 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 60 ml étolaj
- 230 ml tej
- 1 csipet só
- 130 g finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 35 g holland kakaópor
Az összeállításhoz:
- 3 ek. erdei gyümölcs lekvár
- 200 g fehércsokoládé
- 20 db hurkapálcika
Elkészítés
A cukrot és az olajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojásokat és a tejet. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport is. Homogén masszává keverjük, majd egy 22 x 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt a tészta, kivesszük a formából és egy nagy tálba morzsoljuk. Összekeverjük az erdeigyümölcs-lekvárral.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Nagyobb diónyi golyókat formázunk a masszából, a pálcikák végét olvasztott csokiba mártjuk, beleszúrjuk a golyókba, és hűtőbe rakjuk őket, hogy megszilárduljon a csoki (erre azért van szükség, hogy a golyók a mártásnál ne csússzanak le a pálcikáról).
Hurkapálca helyett használhatunk sasliknyársat is, aminek lapított az egyik oldala.
Kb. 10 perc hűtőben való pihentetés után a golyókat a maradék olvasztott csokiba mártjuk, lecsepegtetjük róluk a felesleget, és habszivacsba szúrjuk őket, majd berakjuk a hűtőbe.