Erdei gyümölcsös, fehér csokis cake pop gyereknapra

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő
30
perc
Sütési idő

Összetevők

A piskótához:

  • 175 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 60 ml étolaj
  • 230 ml tej
  • 1 csipet
  • 130 g finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 35 g holland kakaópor

Az összeállításhoz:

  • 3 ek. erdei gyümölcs lekvár
  • 200 g fehércsokoládé
  • 20 db hurkapálcika

Elkészítés

01

A cukrot és az olajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojásokat és a tejet. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport is. Homogén masszává keverjük, majd egy 22 x 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt a tészta, kivesszük a formából és egy nagy tálba morzsoljuk. Összekeverjük az erdeigyümölcs-lekvárral.

02

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Nagyobb diónyi golyókat formázunk a masszából, a pálcikák végét olvasztott csokiba mártjuk, beleszúrjuk a golyókba, és hűtőbe rakjuk őket, hogy megszilárduljon a csoki (erre azért van szükség, hogy a golyók a mártásnál ne csússzanak le a pálcikáról).

Hurkapálca helyett használhatunk sasliknyársat is, aminek lapított az egyik oldala. 

03

Kb. 10 perc hűtőben való pihentetés után a golyókat a maradék olvasztott csokiba mártjuk, lecsepegtetjük róluk a felesleget, és habszivacsba szúrjuk őket, majd berakjuk a hűtőbe.

megosztás