Összetevők
- 6 db tojás
- 25 dkg vegyes erdei gomba
- 2 ek. extra szűz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány ág friss kakukkfű
- só, bors
Elkészítés
A gombákat megtisztítjuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. Serpenyőben egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, többször megkeverve, hogy ne kapjon színt.
Hozzáadjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk. A friss kakukkfűágakat is hozzákeverjük. 10–15 percig dinszteljük, majd egy tányérba szedjük. A kakukkfűágakat eldobjuk.
A tojásokat egy nagyobb tálba tesszük, és megsózzuk, megborsozzuk, majd villával jól felverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A serpenyőt papírtörlővel kitöröljük, majd beleöntjük a maradék olajat. Amikor elég meleg, hozzáadjuk a tojást, és 2-3 percig sütjük. Ezután az omlett fél oldalára helyezzük a már elkészült gombás tölteléket, és ráhajtjuk az omlett másik felét. További 1-2 percig így sütjük, majd azonnal tálaljuk. Félbevágva két személynek elegendő.
A tojás teljes értékű fehérjét, A-, B2-, B12-, D-vitamint, kalciumot, foszfort és cinket tartalmaz, továbbá jelentős mennyiségű koleszterin is található benne.