Erdei gombás fűszeres omlett

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő
5
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 6 db tojás
  • 25 dkg vegyes erdei gomba
  • 2 ek. extra szűz
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány ág friss kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés

01

A gombákat megtisztítjuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. Serpenyőben egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, többször megkeverve, hogy ne kapjon színt.

02

Hozzáadjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk. A friss kakukkfűágakat is hozzákeverjük. 10–15 percig dinszteljük, majd egy tányérba szedjük. A kakukkfűágakat eldobjuk. 

03

A tojásokat egy nagyobb tálba tesszük, és megsózzuk, megborsozzuk, majd villával jól felverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

04

A serpenyőt papírtörlővel kitöröljük, majd beleöntjük a maradék olajat. Amikor elég meleg, hozzáadjuk a tojást, és 2-3 percig sütjük. Ezután az omlett fél oldalára helyezzük a már elkészült gombás tölteléket, és ráhajtjuk az omlett másik felét. További 1-2 percig így sütjük, majd azonnal tálaljuk. Félbevágva két személynek elegendő.

Jó tudni:

A tojás teljes értékű fehérjét, A-, B2-, B12-, D-vitamint, kalciumot, foszfort és cinket tartalmaz, továbbá jelentős mennyiségű koleszterin is található benne.

megosztás