Éjszaka áztatott zabkása

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
0
perc
1 Éjszaka pihentetési idő

Összetevők

  • 40 g zabpehely
  • 80 ml tej vagy szójaital
  • 1 csipet fahéj
  • 1.5 tk. méz vagy juharszirup
  • 1.5 ek. natúr joghurt
  • a tetejére sok friss gyümölcs

Elkészítés

01

A zabpelyhet kimérjük egy jól záródó üveg aljára.

02

Hozzáöntjük a tejet, elkeverjük benne a fahéjat és a mézet. 

03

Lefedjük, és éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megszívhassa magát nedvességgel.

04

Fogyasztás előtt natúr joghurtot kanalazunk rá, mézzel vagy juharsziruppal és sok friss idénygyümölccsel ízesítjük.

Jó tudni:

A zabpehely hamar eltelít, mivel vízben oldódó rostokban gazdag, amelyek lassítják a gyomor ürülését.

megosztás