Összetevők
- 60 dkg bőrös császárhús
- 2.5 dl víz
- só, bors
Elkészítés
01
A császárhús bőrös részét hosszában bevágjuk.
02
Az egész húst finoman bedörzsöljük sóval és tört borssal, majd vizet öntünk alá, így tesszük egy mély sütőtálba.
03
A bőrös részével felfelé, 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd a hőmérsékletet 130-140 °C-ra állítva további másfél órán át sütjük.
04
Szeletelés előtt pihentessük 20–30 percet, majd két centiméter vastagra szelve, pirospaprikával megszórva tálaljuk.
05
Friss kenyérrel, házi savanyúsággal kínáljuk.
A paprikás császárhús közeli rokona, mégis külön étel. Húsimádóknak mindkét változatot érdemes elkészíteniük.