x

Egyben sült ropogós bőrös császárhús

Elkészítési idő
140
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg bőrös császárhús
  • 2.5 dl víz
  • só, bors

Elkészítés

01

A császárhús bőrös részét hosszában bevágjuk.

02

Az egész húst finoman bedörzsöljük sóval és tört borssal, majd vizet öntünk alá, így tesszük egy mély sütőtálba. 

03

A bőrös részével felfelé, 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd a hőmérsékletet 130-140 °C-ra állítva további másfél órán át sütjük.

04

Szeletelés előtt pihentessük 20–30 percet, majd két centiméter vastagra szelve, pirospaprikával megszórva tálaljuk.

05

Friss kenyérrel, házi savanyúsággal kínáljuk.

A paprikás császárhús közeli rokona, mégis külön étel. Húsimádóknak mindkét változatot érdemes elkészíteniük.

megosztás