Egyben sült csontos tarja, madársaláta, sült cékla, pirított hajdina

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
150
perc
Sütési idő
30
perc
Pihentetési idő
15
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1.5 kg sertéstarja - csontos, egyben
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. ketchup
  • 4 ek. olaj
  • 1 ek.
  • 25 dkg cékla
  • 2 ek. balzsamecet
  • 40 dkg madársaláta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg hajdina

Elkészítés

01

A páchoz a fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük. Összekeverjük a fűszerpaprikával, a sóval, a ketchuppal, a mustárral és 4 evőkanál olajjal, majd jól bedörzsöljük vele a húst. 

02

A befűszerezett húst egy tepsibe tesszük.

03

A céklát meghámozzuk és egészben a hús mellé helyezzük.  

04

A tepsit lefedjük alufóliával, 150 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 2 órán át sütjük. Ekkor megnézzük, hogy megpuhult-e a hús. Ha igen, akkor leveszszük a fóliát és további 30 percig pirítjuk a felületét, 180 fokra emelve a sütési hőfokot. Ha nem puhult meg, visszatesszük a fóliát és tovább sütjük.

05

A megsült céklát kivesszük és felszeleteljük. 

06

A salátát összekeverjük a balzsamecettel. A paradicsomokat kettévágjuk. A hajdinát serpenyőben megpirítjuk.

07

A megsült húst szeletelés előtt 20 percig pihentetjük, majd a pihentetési idő leteltével felszeleteljük és a salátával, sült céklával, paradicsommal, illetve a ropogósra sült hajdinával tálaljuk. A tepsiben lévő szafttal meglocsoljuk, hogy még ízletesebb legyen.

Jó tudni:

A hagyományos rizsköret helyett élelmi rostokban gazdagabb hajdinával és zöldségekkel tálaljuk.

megosztás