Diós bundában sült lazac citromos vegyes salátával

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
40
perc
Sütési idő
10
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg lazacfilé bőr nélkül
  • 2 db tojás
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  • ízlés szerint
  • 2 ek. olaj
  • 30 dkg salátamix
  • 1 ek. akácméz
  • 1 dl extra szűz
  • 1 db citrom leve
  • 1 db citrom a tálaláshoz

Elkészítés

01

A sütőt 140 fokra előmelegítjük. 

02

 A lazacot megtörölgetjük és enyhén megsózzuk.

03

Egy akkora tálba, amelybe belefér egy szelet lazac, kiöntjük a lisztet. 

04

Egy másik tálba felütjük a két tojást és két csipet sóval enyhén felverjük egy villával.

05

A diót késes aprítóban lisztszerűvé daráljuk, összekeverjük a zsemlemorzsával és egy harmadik tálba öntjük.

06

A lazacot bebundázzuk. Ehhez először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül pedig a diós morzsában. A bundát enyhén rányomkodjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.

07

A halakat meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, és az előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

08

A citrom levét a mézzel és az olívaolajjal együtt egy kis üvegben összerázzuk, majd az így készült öntettel meglocsoljuk a zöldsalátát.

09

Miután megsült a lazac, szeletelt citrommal és salátával tálaljuk.

Jó tudni:

A diós bundának köszönhetően egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz.

megosztás