Összetevők
- 60 dkg lazacfilé bőr nélkül
- 2 db tojás
- 10 dkg dió
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- só ízlés szerint
- 2 ek. olaj
- 30 dkg salátamix
- 1 ek. akácméz
- 1 dl extra szűz
- 1 db citrom leve
- 1 db citrom a tálaláshoz
Elkészítés
A sütőt 140 fokra előmelegítjük.
A lazacot megtörölgetjük és enyhén megsózzuk.
Egy akkora tálba, amelybe belefér egy szelet lazac, kiöntjük a lisztet.
Egy másik tálba felütjük a két tojást és két csipet sóval enyhén felverjük egy villával.
A diót késes aprítóban lisztszerűvé daráljuk, összekeverjük a zsemlemorzsával és egy harmadik tálba öntjük.
A lazacot bebundázzuk. Ehhez először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül pedig a diós morzsában. A bundát enyhén rányomkodjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
A halakat meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, és az előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A citrom levét a mézzel és az olívaolajjal együtt egy kis üvegben összerázzuk, majd az így készült öntettel meglocsoljuk a zöldsalátát.
Miután megsült a lazac, szeletelt citrommal és salátával tálaljuk.
A diós bundának köszönhetően egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz.