x

Darált hússal töltött padlizsán oregánós-paradicsomos babbal

Elkészítési idő
80
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 db padlizsán
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 tk. oregánó
  • 1 kk. bazsalikom
  • 4 ek. olívaolaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 db Heinz paradicsomos babkonzerv

Elkészítés

01

Apróra vágjuk a hagymát, felkockázzuk a kaliforniai paprikát.

02

A padlizsánt félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, a „csónakokat” besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk. 

03

A húst összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, a felkockázott hagymákkal, paprikával és az így kapott masszával megtöltjük a padlizsánokat.

04

A töltött padlizsánfeleket tepsibe helyezzük, és 150 °C-on, nagyjából 30–40 perc alatt puhára pároljuk. 

05

Ha megpuhult, kivesszük a sütőből, amit feljebb tekerünk 200 °C-ra. 

06

Míg felmelegszik, a töltött padlizsánokra sajtot reszelünk, majd visszatéve a sütőbe rápirítjuk.

07

A paradicsomos babot az oregánóval ízesítve megmelegítjük, és köretként kínáljuk.

Zöldséges is és húsos is, minden kívánságot egyszerre teljesítő egytálétel.

megosztás