Darált hússal töltött padlizsán oregánós-paradicsomos babbal
Összetevők
- 50 dkg darált sertéshús
- 4 db padlizsán
- 7 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 tk. oregánó
- 1 kk. bazsalikom
- 4 ek. olívaolaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 db Heinz paradicsomos babkonzerv
- só
Elkészítés
01
Apróra vágjuk a hagymát, felkockázzuk a kaliforniai paprikát.
02
A padlizsánt félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, a „csónakokat” besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk.
03
A húst összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, a felkockázott hagymákkal, paprikával és az így kapott masszával megtöltjük a padlizsánokat.
04
A töltött padlizsánfeleket tepsibe helyezzük, és 150 °C-on, nagyjából 30–40 perc alatt puhára pároljuk.
05
Ha megpuhult, kivesszük a sütőből, amit feljebb tekerünk 200 °C-ra.
06
Míg felmelegszik, a töltött padlizsánokra sajtot reszelünk, majd visszatéve a sütőbe rápirítjuk.
07
A paradicsomos babot az oregánóval ízesítve megmelegítjük, és köretként kínáljuk.
Zöldséges is és húsos is, minden kívánságot egyszerre teljesítő egytálétel.