Összetevők
- 1 db padlizsán
- 25 dkg darált sertéshús
- 7 gerezd fokhagyma
- 1 reszelt citromhéj
- 1 bazsalikom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál cukor
- 20 dkg gyöngybab
Elkészítés
Paradicsomos szósz elkészítése
A paradicsomos babhoz a gyöngybabot előző nap beáztatjuk. Másnap főzzük puhára; amikor már puhul – nagyjából egy óra elteltével -, akkor sózzuk meg a vizet, és a saját levében hagyjuk kihűlni.
Természetesen, azt az utat is választhatja, hogy konzerv főtt babot használ, így elkerülheti az áztatást és a bab előfőzését.
Apróra vágjuk a hagymát, felkockázzuk a kaliforniai paprikát.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, az oregánót, a cukrot és a sót, a paradicsompürét, a főtt babot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy hígabb mártást kapjunk.
Fölforraljuk, és utánaízesítünk.
Összeállítás
A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk. Utána lemossuk, papírtörlővel leszárítjuk.
A húst összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, és ebből a masszából teszünk minden padlizsánszelet egyik végére, majd feltekerjük.
A tekercseket egy magasfalú tepsibe helyezzük és leöntjük a paradicsomos babbal.
Alufóliával letakarjuk, és 130 – 150 fokon puhára pároljuk nagyjából 1 óra alatt. Ezt követően levesszük a fóliát, és villával ellenőrizzük puha-e a padlizsán. Ha nem, akkor tovább tartjuk a sütőben.
Érdemes szép tepsiben, kerámia- vagy üvegtálban készíteni, mert ezekben lehet igazán szépen tálalni.