Darálthússal töltött padlizsán

Darált hússal töltött padlizsán

Elkészítési idő
720
perc
1 Éjszaka pihentetési idő
60
perc
Előkészítési idő
30
perc
Főzési idő
60
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 1 db padlizsán
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1 reszelt citromhéj
  • 1 bazsalikom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál cukor
  • 20 dkg gyöngybab

Elkészítés

Paradicsomos szósz elkészítése

01

A paradicsomos babhoz a gyöngybabot előző nap beáztatjuk. Másnap főzzük puhára; amikor már puhul – nagyjából egy óra elteltével -, akkor sózzuk meg a vizet, és a saját levében hagyjuk kihűlni.

Természetesen, azt az utat is választhatja, hogy konzerv főtt babot használ, így elkerülheti az áztatást és a bab előfőzését.

02

Apróra vágjuk a hagymát, felkockázzuk a kaliforniai paprikát.

03

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, az oregánót, a cukrot és a sót, a paradicsompürét, a főtt babot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy hígabb mártást kapjunk.

04

Fölforraljuk, és utánaízesítünk.

Összeállítás

01

A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk. Utána lemossuk, papírtörlővel leszárítjuk.

02

A húst összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, és ebből a masszából teszünk minden padlizsánszelet egyik végére, majd feltekerjük.

03

A tekercseket egy magasfalú tepsibe helyezzük és leöntjük a paradicsomos babbal.

04

Alufóliával letakarjuk, és 130 – 150 fokon puhára pároljuk nagyjából 1 óra alatt. Ezt követően levesszük a fóliát, és villával ellenőrizzük puha-e a padlizsán. Ha nem, akkor tovább tartjuk a sütőben.

Tálalás

Érdemes szép tepsiben, kerámia- vagy üvegtálban készíteni, mert ezekben lehet igazán szépen tálalni.

megosztás