Összetevők
- 500 g cukkini
- ízlés szerint só, bors
- 200 g ricotta
- 150 g Trappista sajt
- 80 g parmezán
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 125 g vaj
- 2 evőkanál oregánó
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 8 szelet kenyér
Elkészítés
A cukkinit lereszeljük egy nagy keverőtálba, besózzuk és 5-6 percig állni hagyjuk. Ezután egy textilpelenkába rakjuk és alaposan kicsavarjuk a levét. A kinyomkodott cukkinihez hozzákeverjük a ricottát, a kétféle reszelt sajtot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, valamint a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az aprított petrezselymet, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
A vajat felolvasztjuk, és belekeverjük az oregánót, a fokhagymaport, sót és borsot.
A kenyérszeletek egyik felét lekenjük a fűszeres olvasztott vajjal, a másik felét pedig megkenjük a ricottás krémmel, és ráhelyezzük a másik kenyérszeletet is, aminek a tetejét szintén megkenjük a fűszeres olvasztott vajjal.
A kontaktgrillsütőt felforrósítjuk és 3-4 percig sütjük a szendvicseket, amíg a sajt megolvad, a kenyér pedig szépen megpirul.