További engedélyek szükségesek

Cukkinis-ricottás grillezett szendó

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 500 g cukkini
  • ízlés szerint só, bors
  • 200 g ricotta
  • 150 g Trappista sajt
  • 80 g parmezán
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 125 g vaj
  • 2 evőkanál oregánó
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 8 szelet kenyér

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A cukkinit lereszeljük egy nagy keverőtálba, besózzuk és 5-6 percig állni hagyjuk. Ezután egy textilpelenkába rakjuk és alaposan kicsavarjuk a levét. A kinyomkodott cukkinihez hozzákeverjük a ricottát, a kétféle reszelt sajtot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, valamint a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az aprított petrezselymet, és az egészet alaposan összedolgozzuk.

02

A vajat felolvasztjuk, és belekeverjük az oregánót, a fokhagymaport, sót és borsot. 

03

A kenyérszeletek egyik felét lekenjük a fűszeres olvasztott vajjal, a másik felét pedig megkenjük a ricottás krémmel, és ráhelyezzük a másik kenyérszeletet is, aminek a tetejét szintén megkenjük a fűszeres olvasztott vajjal.

04

A kontaktgrillsütőt felforrósítjuk és 3-4 percig sütjük a szendvicseket, amíg a sajt megolvad, a kenyér pedig szépen megpirul.

megosztás