Összetevők
- 30 dkg darált Regnum sertéscomb
- 1 só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 db kisebb cukkini
- 0.5 csokor friss bazsalikom
- 1 db tojás
- 1 evőkanál ételízesítő por
- 15 dkg paradicsomkonzerv
- 1 étkezési keményítő
- 1.5 dl főzőtejszín
- 25 dkg
Elkészítés
01
A darálthúst a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított vöröshagymával keverőtálba töltjük. A cukkinit megmossuk, lereszeljük, majd a fölaprított bazsalikommal meg a tojással együtt a húshoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd apró golyókat formálunk belőle.
02
A húsgolyókat ételízesítős vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
03
A mártáshoz a paradicsomkonzervet kis lángon fölforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával meg a bazsalikommal fűszerezzük, majd a tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük.
04
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a paradicsomos mártással és a húsgombócokkal összeforgatjuk.
05
Tálaláskor reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.