Cukkinis húsgombócok paradicsomos pennével

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 30 dkg darált Regnum sertéscomb
  • 1
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 db kisebb cukkini
  • 0.5 csokor friss bazsalikom
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál ételízesítő por
  • 15 dkg paradicsomkonzerv
  • 1 étkezési keményítő
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 25 dkg

Elkészítés

01

A darálthúst a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított vöröshagymával keverőtálba töltjük. A cukkinit megmossuk, lereszeljük, majd a fölaprított bazsalikommal meg a tojással együtt a húshoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd apró golyókat formálunk belőle.

02

A húsgolyókat ételízesítős vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.

03

A mártáshoz a paradicsomkonzervet kis lángon fölforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával meg a bazsalikommal fűszerezzük, majd a tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük.

04

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a paradicsomos mártással és a húsgombócokkal összeforgatjuk.

05

Tálaláskor reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

megosztás