Összetevők
- 2 dl fehérbor
- 360 g tonhal
- 400 g lasagne tészta
- 300 g túró
- 8 evőkanál olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 800 g sűrített paradicsom
- 2 evőkanál kapribogyó
- 30 db fekete olajbogyó
- 300 g mozzarella sajt
- 2 só
- 2 őrölt fekete bors
- 2 teáskanál pepperoncino
Elkészítés
A hagymát vékony karikákra vágjuk, az olívaolajon megdinszteljük. Felöntjük a borral, amit nagy lángon kiforralunk. Hozzáadjuk a paradicsommártást, az apróra vágott kapri- és olajbogyót. Sóval, borssal, pepperoncinóval ízesítjük és kb. fél óra alatt mártást főzünk belőle.
A tésztát sós vízben félpuhára főzzük (3-4 perc), leszűrjük. Egy hőálló tál aljába tesszük a tészta felét, arra a paradicsommártás felét kanalazzuk, rámorzsoljuk a tonhal és a túró felét és a mozzarella kb. 1/3-át.
Rátesszük a tészta másik felét, egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék tonhalat, bevonjuk a maradék paradicsommártással és rászórjuk a maradék túrót, valamint az elmorzsolt mozzarellát. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláskor friss túrót kínálunk mellé.