aaaaa

Csőben sült tonhalas linguine túróval

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 2 dl fehérbor
  • 360 g tonhal
  • 400 g lasagne tészta
  • 300 g túró
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 800 g sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 30 db fekete olajbogyó
  • 300 g mozarella sajt
  • 2
  • 2 őrölt fekete bors
  • 2 pepperoncino

Elkészítés

01

A hagymát vékony karikákra vágjuk, az olívaolajon megdinszteljük. Felöntjük a borral, amit nagy lángon kiforralunk. Hozzáadjuk a paradicsommártást, az apróra vágott kapri- és olajbogyót. Sóval, borssal, pepperoncinóval ízesítjük és kb. fél óra alatt mártást főzünk belőle.

02

A tésztát sós vízben félpuhára főzzük (3-4 perc), leszűrjük. Egy hőálló tál aljába tesszük a tészta felét, arra a paradicsommártás felét kanalazzuk, rámorzsoljuk a tonhal és a túró felét és a mozzarella kb. 1/3-át. 

03

Rátesszük a tészta másik felét, egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék tonhalat, bevonjuk a maradék paradicsommártással és rászórjuk a maradék túrót, valamint az elmorzsolt mozzarellát. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálaláskor friss túrót kínálunk mellé.

megosztás