Összetevők
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 tk. pirospaprika
- 1 tk. fokhagymapor
- 2 ek. extra szűz
- 8 db kis átmérőjű tortillalap
- 1 db avokádó
- 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
- 4 db kisebb fürtös uborka
- retek - opcionális
- só, bors
Az öntethez
- 150 g natúr joghurt (zsírszegény)
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 citrom leve
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, a hártyákat, inakat eltávolítjuk, a húst hosszú csíkokra vágjuk. Egy tálba sorakoztatjuk a csíkokat, majd sóval, borssal, fokhagymaporral és paprikával megszórjuk, összekeverjük, és hűtőben 20 percig pihentetjük.
Az öntethez a joghurtot összekeverjük a finomra reszelt fokhagymával, a citrom levével, sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Serpenyőben felmelegítünk 1-2 evőkanál olajat, és rátesszük a csirkecsíkokat. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, inkább több adagban süssük ki a csirkét. Oldalanként 3–5 percig sütjük, illetve amíg szép piros színe lesz. Ha elkészült, tányérra szedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
Az avokádót meghámozzuk, a magját eltávolítva szeletekre vágjuk. Citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A paprikákat felcsíkozzuk, az uborkát felkarikázzuk.
A tortillalapokat megmelegítjük, a közepükre halmozzuk a csirkét, mellétesszük a zöldségeket, és az öntettel meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk.
A csirkemellfilé teljes értékű fehérjeforrás, miközben alacsony az energiatartalma. Mind közül a legsoványabb hús, 10 dekagrammonként csupán 1 gramm zsírt tartalmaz.