Csirkés tortilla

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
15
perc
Elkészítési idő
20
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 2 ek. extra szűz
  • 8 db kis átmérőjű tortillalap
  • 1 db avokádó
  • 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
  • 4 db kisebb fürtös uborka
  • retek - opcionális
  • só, bors

Az öntethez

  • 150 g natúr joghurt (zsírszegény)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 citrom leve
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés

01

A csirkemellet megmossuk, a hártyákat, inakat eltávolítjuk, a húst hosszú csíkokra vágjuk. Egy tálba sorakoztatjuk a csíkokat, majd sóval, borssal, fokhagymaporral és paprikával megszórjuk, összekeverjük, és hűtőben 20 percig pihentetjük.

02

Az öntethez a joghurtot összekeverjük a finomra reszelt fokhagymával, a citrom levével, sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálalásig hűtőben tartjuk.

03

Serpenyőben felmelegítünk 1-2 evőkanál olajat, és rátesszük a csirkecsíkokat. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, inkább több adagban süssük ki a csirkét. Oldalanként 3–5 percig sütjük, illetve amíg szép piros színe lesz. Ha elkészült, tányérra szedjük, és tálalásig melegen tartjuk.

04

Az avokádót meghámozzuk, a magját eltávolítva szeletekre vágjuk. Citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A paprikákat felcsíkozzuk, az uborkát felkarikázzuk.

05

A tortillalapokat megmelegítjük, a közepükre halmozzuk a csirkét, mellétesszük a zöldségeket, és az öntettel meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk.

Jó tudni:

A csirkemellfilé teljes értékű fehérjeforrás, miközben alacsony az energiatartalma. Mind közül a legsoványabb hús, 10 dekagrammonként csupán 1 gramm zsírt tartalmaz.

megosztás