Csirkés-parajos spagetti

Elkészítési idő
15
perc

Összetevők

  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 dkg margarin
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék
  • 1 currypor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 liszt
  • 40 dkg spagetti
  • 15 dkg paraj

Elkészítés

01

A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olvasztott margarinon kevergetve 3 perc alatt megfonnyasztjuk.

02

A csirkemellet megmossuk, majd kisujjnyi csíkokra metéljük. A sültcsirke fűszersóval alaposan összeforgatjuk, majd a hagymára dobjuk. Nagy lángon 3 percig pirítjuk, közben néhányszor megkeverjük. A curry-porral meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, a tejszínt ráöntjük, kevergetve még egy percig főzzük.

03

Közben a tésztának vizet forralunk. A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk. A forrásban lévő vizet megsózzuk, a spagettit beleszórjuk, kevergetve kifőzzük. Mielőtt a tészta elkészülne a parajt is a vízbe szórjuk, 1 percig forraljuk, majd leszűrjük. Jól lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott parajt használunk, akkor a fölengedett parajt a csirkére morzsoljuk.

04

Tálaláskor a parajos tésztát tányérra halmozzuk, majd a fűszeres csirkét a tetejére rakjuk.

megosztás