Összetevők
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dkg margarin
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék
- 1 currypor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 liszt
- 40 dkg spagetti
- 15 dkg paraj
Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olvasztott margarinon kevergetve 3 perc alatt megfonnyasztjuk.
A csirkemellet megmossuk, majd kisujjnyi csíkokra metéljük. A sültcsirke fűszersóval alaposan összeforgatjuk, majd a hagymára dobjuk. Nagy lángon 3 percig pirítjuk, közben néhányszor megkeverjük. A curry-porral meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, a tejszínt ráöntjük, kevergetve még egy percig főzzük.
Közben a tésztának vizet forralunk. A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk. A forrásban lévő vizet megsózzuk, a spagettit beleszórjuk, kevergetve kifőzzük. Mielőtt a tészta elkészülne a parajt is a vízbe szórjuk, 1 percig forraljuk, majd leszűrjük. Jól lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott parajt használunk, akkor a fölengedett parajt a csirkére morzsoljuk.
Tálaláskor a parajos tésztát tányérra halmozzuk, majd a fűszeres csirkét a tetejére rakjuk.