Csirkenyárs avokádós paradicsomsalátával
Összetevők
- 1 db csirkemellfilé
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 db avokádó
- 1 evőkanál lime leve
- 1 evőkanál szezámmagolaj
- 0.5 db citrom leve
- 4 db paradicsom
- 1 dl olívaolaj
- 1 db lime
Elkészítés
Az avokádót félbevágva a héjából kifejtjük, magját kiemeljük, húsát 2 centis kockákra vágjuk és a citrom levével azonnal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
A paradicsomot megmossuk, fölkockázzuk és az avokádóhoz adjuk.
Az olajat a zöldcitrom reszelt héjával meg a kifacsart levével elkeverjük, majd a paradicsomos avokádóra locsoljuk. Letakarva hűtőszekrényben jól behűtjük.
A húst megmossuk, majd kb. 2 centis kockákra vágjuk. A húskockákat szorosan nyársra húzzuk, majd hűtőszekrénybe rakjuk.
A csirkenyársakat a megforrósított grillrácsra fektetjük. A szójamártást a zöldcitromlével és a szezámolajjal összekeverjük. A nyársakat ezzel kenegetve, erős tűz fölött 6-7 percig sütjük, közben néhányszor megfordítjuk.
Tálaláskor az ízes csirkenyársakat a jól behűtött salátával kínáljuk.