123

Csirkenyárs avokádós paradicsomsalátával

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 db csirkemellfilé
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 db avokádó
  • 1 evőkanál lime leve
  • 1 evőkanál szezámmagolaj
  • 0.5 db citrom leve
  • 4 db paradicsom
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db lime

Elkészítés

01

Az avokádót félbevágva a héjából kifejtjük, magját kiemeljük, húsát 2 centis kockákra vágjuk és a citrom levével azonnal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. 

02

A paradicsomot megmossuk, fölkockázzuk és az avokádóhoz adjuk.

03

Az olajat a zöldcitrom reszelt héjával meg a kifacsart levével elkeverjük, majd a paradicsomos avokádóra locsoljuk. Letakarva hűtőszekrényben jól behűtjük.

04

A húst megmossuk, majd kb. 2 centis kockákra vágjuk. A húskockákat szorosan nyársra húzzuk, majd hűtőszekrénybe rakjuk. 

05

A csirkenyársakat a megforrósított grillrácsra fektetjük. A szójamártást a zöldcitromlével és a szezámolajjal összekeverjük. A nyársakat ezzel kenegetve, erős tűz fölött 6-7 percig sütjük, közben néhányszor megfordítjuk. 

06

Tálaláskor az ízes csirkenyársakat a jól behűtött salátával kínáljuk.

megosztás