Összetevők
- 400 g bőrös csirkemell
- 300 g póréhagyma
- 1 tk. dijoni mustár
- 10 g friss petrezselyem
- 40 g vaj
- 50 ml tejszín
- 10 ml lime leve
- 2 g lime frissen reszelt héja
- 100 g ördögszekérgomba
- 40 g salottahagyma
- 5 g fokhagyma
- só, bors
- 30 g pomace olívaolaj
- 1 ek. szójaszósz
Elkészítés
01
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd bőröstül lefelé egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A sütőt melegítsük elő 168 fokra, majd egy tűzálló edényben helyezzük az előkérgezett csirkemelleket a sütőbe, és 12 perc alatt süssük készre.
02
A vékonyan felszeletelt póréhagymát vajon puhítsuk, majd adjunk hozzá sót, borsot, és öntsük rá a tejszínt. Forraljuk 2 percen keresztül, majd adjuk hozzá a friss lime levét, illetve a lereszelt héját, végül pedig a vágott petrezselymet.
Az ördögszekérgombát vágjuk cikkekre, majd egy forró serpenyőben kevés olívaolajjal pirítsuk le, és keverjük hozzá a finomra vágott salottát és fokhagymát is.
Ízesítsük sóval és borssal, majd öntsük hozzá a szójaszószt.