Csirkemell póréhagymaraguval és ördögszekérgombával

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 400 g bőrös csirkemell
  • 300 g póréhagyma
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 10 g friss petrezselyem
  • 40 g vaj
  • 50 ml tejszín
  • 10 ml lime leve
  • 2 g lime frissen reszelt héja
  • 100 g ördögszekérgomba
  • 40 g salottahagyma
  • 5 g fokhagyma
  • só, bors
  • 30 g pomace olívaolaj
  • 1 ek. szójaszósz

Elkészítés

01

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd bőröstül lefelé egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A sütőt melegítsük elő 168 fokra, majd egy tűzálló edényben helyezzük az előkérgezett csirkemelleket a sütőbe, és 12 perc alatt süssük készre.

02

A vékonyan felszeletelt póréhagymát vajon puhítsuk, majd adjunk hozzá sót, borsot, és öntsük rá a tejszínt. Forraljuk 2 percen keresztül, majd adjuk hozzá a friss lime levét, illetve a lereszelt héját, végül pedig a vágott petrezselymet.

Az ördögszekérgombát vágjuk cikkekre, majd egy forró serpenyőben kevés olívaolajjal pirítsuk le, és keverjük hozzá a finomra vágott salottát és fokhagymát is.

Ízesítsük sóval és borssal, majd öntsük hozzá a szójaszószt.

megosztás