Összetevők
- 20 dkg sajt
- 15 dkg sonka
- 1 g őrölt fekete bors
- 5 db tojás
- 2 evőkanál sütőmargarin
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 2 db uborka (savanyú)
- 70 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 3 dl olaj
- 1 g só
- 80 dkg fagyasztott vegyes zöldség
Elkészítés
01
A csirkemellet felszeletelem, kicsit kiklopfolom, sózom.
02
A hagymát, paprikát, sonkát csíkokra vágom és megpirítom a margarinban, majd ráütök 3 db tojást, sózom, borsozom és megsütöm, ahogy a rántottát, de ne legyen túl száraz. Ha kicsit hűlt, belekeverem a kockára vágott uborkát és belereszelek kb. 10 dkg sajtot.
03
Ezt a tölteléket ráhalmozom a húsokra, felgöngyölöm, panírozom és kisütöm az olajban. A zöldséget megpárolom (nem főzöm), esetleg átfogatom kevés margarinban, (ízlés szerint) kevés sóval ízesítem. Tálaláskor megszórom a maradék reszelt sajttal.