További engedélyek szükségesek

Csirkefarhát-rolád sült zöldségekkel

Elkészítési idő
35
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A sült zöldségekhez

  • 100 g fehérrépa
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g zellergumó
  • 250 g brokkoli
  • 50 ml olívaolaj
  • só, bors
  • 500 ml olaj

A mártáshoz

  • 1 liter csirkealaplé
  • 50 g vaj

A roládhoz

  • 1 kg csirkefarhát
  • só, bors
  • 2 tk. dijoni mustár magos
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 db narancs héja

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A zöldségeket alaposan megmossuk, a fehérrépát meghámozzuk és a héját félretesszük, hogy később ropogós elemként kisüssük bő olajban. A sárgarépát és a zellert cikkekre, a fehérrépát karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. Mellé tesszük a brokkolit is, és olívaolajjal meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

02

Az alaplevet egy lábasban közepes lángon felrakjuk redukálódni, közben a csirkefarhátról elkezdjük lefejteni a húsos részeket, majd egy vágódeszkára kihúzott folpackra helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és dijoni mustárral fűszerezzük. Alaposan összekeverjük, majd feltekerjük a folpackkal, roládot formázunk és elkötjük a végeit. Ezután fogpiszkálóval vagy hegyes hurkapálcával megszurkáljuk a fóliát, és egy újabb réteg fóliába csomagoljuk. Végül alufóliába tekerjük, és forrásban lévő vízbe helyezzük, ezután egyből elzárjuk a lángot, és 12 percig benne hagyjuk a tekercset.

03

Egy gyorsforralóban felhevítjük az olajat 150-160 fokosra, és ropogósra sütjük benne a lehámozott fehérrépahéjakat, majd megsózzuk.

04

Ha visszaredukálódott az alaplé, belecsipkedjük a vajat, és folyamatos mozgatással beleolvasztjuk, így egy krémes mártást kapunk. A húst kicsomagoljuk a fóliából, és egy szakácsfáklya segítségével megpirítjuk a külsejét (ha nincs otthon ilyen eszközünk, akkor serpenyőben is körbepiríthatjuk a húst). Megszórjuk a húst apróra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és reszelünk rá narancshéjat, végül a sült zöldségekkel és a visszaredukált mártással tálaljuk.

megosztás

További Konyhafőnök tartalmakért kattanj a streetkitchen.hu-ra!