Csípős BBQ tarja grillezett cukkinivel és burgonyával

Elkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A krumplihoz

  • 800 g sárga héjú krumpli
  • 30 ml olívaolaj

A cukkinihez

  • 1 db cukkini
  • 30 ml olívaolaj

A húshoz

  • 4 szelet BBQ csípős fűszerezésű szeletelt sertéstarja, csont nélkül

Elkészítés

01

A krumplikat elfelezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk és átdörzsöljük, hogy mindenhol olajos legyen a burgonya, majd a nem túl forró, kb. 150 fokos grillre tesszük és lassan, kb. 10 perc alatt megsütjük mindkét felét.

Ha esetleg nem tudjuk szabályozni a grill hőfokát és nagyon forróra sikerült, akkor mindenképp főzzük elő a krumplikat és aztán tegyük csak a grillre megpirítani, mert a forró grillen a külseje megég, a belseje pedig nyers marad.

02

A cukkiniket szintén beolajozzuk, sózzuk, és oldalanként 1-2 perc alatt meggrillezzük azokat is

03

Ezután felfűthetjük jó forróra a grillt, és a tarja mindkét oldalát kb. 2-2 perc alatt megsütjük.

Szeletelés előtt hagyjuk kb. 5 percet pihenni a húst.

Tányérra szedjük a zöldségeket és a tarjával együtt tálaljuk. 

megosztás