Összetevők
A krumplihoz
- 800 g sárga héjú krumpli
- 30 ml olívaolaj
- só
A cukkinihez
- 1 db cukkini
- 30 ml olívaolaj
- só
A húshoz
- 4 szelet BBQ csípős fűszerezésű szeletelt sertéstarja, csont nélkül
Elkészítés
A krumplikat elfelezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk és átdörzsöljük, hogy mindenhol olajos legyen a burgonya, majd a nem túl forró, kb. 150 fokos grillre tesszük és lassan, kb. 10 perc alatt megsütjük mindkét felét.
Ha esetleg nem tudjuk szabályozni a grill hőfokát és nagyon forróra sikerült, akkor mindenképp főzzük elő a krumplikat és aztán tegyük csak a grillre megpirítani, mert a forró grillen a külseje megég, a belseje pedig nyers marad.
A cukkiniket szintén beolajozzuk, sózzuk, és oldalanként 1-2 perc alatt meggrillezzük azokat is
Ezután felfűthetjük jó forróra a grillt, és a tarja mindkét oldalát kb. 2-2 perc alatt megsütjük.
Szeletelés előtt hagyjuk kb. 5 percet pihenni a húst.
Tányérra szedjük a zöldségeket és a tarjával együtt tálaljuk.