x

Csilis-gyömbéres bélszíncsíkok pirított zöldségekkel

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg bélszín
  • 1-1 db piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db újhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db csilipaprika
  • 5 dkg gyömbér
  • kevés vaj
  • olivaolaj
  • 1 dl szójaszósz
  • 0.5 dl csiliszósz
  • 1 csokor koriander
  • só, bors

Elkészítés

01

A bélszínt négy egyforma szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

02

A húst forró olajban megkérgesítjük, öt percet pihenni hagyjuk, majd 250 °C-ra előmelegített sütőben hat percig sütjük. 

03

Mikor kivesszük, a vajat a tepsibe tesszük, és az így keletkezett szafttal meglocsoljuk a szeleteket. Ezt követően 10–12 percig szobahő - mérsékleten pihenni hagyjuk, mely idő alatt elkészítjük a zöldségragut.

04

A paprikákat, a lila hagymát, a fokhagymát, az újhagymát, a megtisztított cukkinit, padlizsánt, sárgarépát, a csilit és a gyömbért vékony csíkokra (ún. julienne-re) vágjuk. 

05

Egy serpenyőben, forró olívaolajon előbb a hagymákat, a csilit és a gyömbért pirítjuk le, majd hozzáadjuk a paprikákat és 1-2 percre rá a többi zöldséget is.

06

Újabb 2-3 perc elteltével ráöntjük a zöldségekre a szójaszószt és az édes csilit.

07

Az előzőleg elkészített bélszínt vékony csíkokra szeljük, ráhalmozzuk a zöldségekre, majd frissen vágott korianderrel (vagy más, kedvünkre való friss zöldséggel) és csilivel díszítjük.

Visszautasíthatatlan ajánlat az egzotikus, markáns ízek és a marhahús szerelmesei számára. Figyelem, a rengeteg zöldség felcsíkozása időt és türelmet igényel!

megosztás