Csilis-gyömbéres bélszíncsíkok pirított zöldségekkel
Összetevők
- 60 dkg bélszín
- 1-1 db piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db újhagyma
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 2 szál sárgarépa
- 2 db csilipaprika
- 5 dkg gyömbér
- kevés vaj
- olívaolaj
- 1 dl szójaszósz
- 0.5 dl csiliszósz
- 1 csokor koriander
- só, bors
Elkészítés
A bélszínt négy egyforma szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A húst forró olajban megkérgesítjük, öt percet pihenni hagyjuk, majd 250 °C-ra előmelegített sütőben hat percig sütjük.
Mikor kivesszük, a vajat a tepsibe tesszük, és az így keletkezett szafttal meglocsoljuk a szeleteket. Ezt követően 10–12 percig szobahő - mérsékleten pihenni hagyjuk, mely idő alatt elkészítjük a zöldségragut.
A paprikákat, a lila hagymát, a fokhagymát, az újhagymát, a megtisztított cukkinit, padlizsánt, sárgarépát, a csilit és a gyömbért vékony csíkokra (ún. julienne-re) vágjuk.
Egy serpenyőben, forró olívaolajon előbb a hagymákat, a csilit és a gyömbért pirítjuk le, majd hozzáadjuk a paprikákat és 1-2 percre rá a többi zöldséget is.
Újabb 2-3 perc elteltével ráöntjük a zöldségekre a szójaszószt és az édes csilit.
Az előzőleg elkészített bélszínt vékony csíkokra szeljük, ráhalmozzuk a zöldségekre, majd frissen vágott korianderrel (vagy más, kedvünkre való friss zöldséggel) és csilivel díszítjük.
Visszautasíthatatlan ajánlat az egzotikus, markáns ízek és a marhahús szerelmesei számára. Figyelem, a rengeteg zöldség felcsíkozása időt és türelmet igényel!