Összetevők
- 1 csomag SPAR BBQ Csevapcsicsi
- 0.25 kg paradicsom
- 1 egész angolzeller
- 1 mogyoróhagyma
- 1 db lime
- 1 db cikória
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor snidling
- 1 csipet szumák
- só, bors ízlés szerint
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés
A csevapcsicsi már önmagában is a nyár egyik slágere, egy fanasztikus húsétel, amivel szinte lehetetlen melléfogni. Viszont mi hozzá a tökéletes köret? Hát egy különleges ízvilágú paradicsomsaláta, hogy biztosan te legyél a kerti party sztárja!
Beolajozzuk a csevapokat, majd a forró serpenyőben megsütjük őket, félúton megfordítva.
Cikkekre vágjuk a paradicsomot, majd ezt is meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd a szumákkal is megszórjuk. Megszórjuk az apróra vágott salottahagymával és a lime reszelt héjával, majd a lime levét is rácsavarjuk.
Kitépjük a zeller belső, zsenge „szívét”, majd ennek leveleivel is megszórjuk a salátánkat. Erre már csak az apróra vágott snidling és bazsalikom jön, miközben a felszeletelt cikóriát a hús kisült zsírjában picit megkapatjuk.
Tálalásánál először természetesen a hús kerül a tányérra, végül a cikória és az isteni paradicsomsaláta. Jó étvágyat hozzá!