d

Csevapcsicsi és fantasztikus paradicsomsaláta

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 csomag SPAR BBQ Csevapcsicsi Rácz Jenő pikáns ajvár szószával
  • 0.25 kg paradicsom
  • 1 egész angolzeller
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 db lime
  • 1 db cikória
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor snidling
  • 1 csipet szumák
  • só, bors ízlés szerint
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

A csevapcsicsi már önmagában is a nyár egyik slágere, egy fanasztikus húsétel, amivel szinte lehetetlen melléfogni. Viszont mi hozzá a tökéletes köret? Hát egy különleges ízvilágú paradicsomsaláta, egyenesen Rácz Jenőtől, aki a SPAR BBQ Csevapcsicsihez csomagolt pikáns ajvár szósz kifejlesztésében is nagy szerepet vállalt. A salival, a csevappal és a fantasztikus ajvárral biztos te leszel a kerti party sztárja!

01

Beolajozzuk a csevapokat, majd a forró serpenyőben megsütjük őket, félúton megfordítva.

02

Cikkekre vágjuk a paradicsomot, majd ezt is meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd a szumákkal is megszórjuk. Megszórjuk az apróra vágott salottahagymával és a lime reszelt héjával, majd a lime levét is rácsavarjuk. 

03

Kitépjük a zeller belső, zsenge „szívét”, majd ennek leveleivel is megszórjuk a salátánkat. Erre már csak az apróra vágott snidling és bazsalikom jön, miközben a felszeletelt cikóriát a hús kisült zsírjában picit megkapatjuk.

04

Tálalásának először természetesen a pikáns ajvár kerül a tányérra, majd a hús, végül a cikória és az isteni paradicsomsaláta. Jó étvágyat hozzá!  

megosztás