Összetevők
- 30 dkg darált sertéshús
- 30 dkg darált marhahús
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor metélőhagyma
- só, bors
Elkészítés
01
A húst a sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, valamint a szódabikarbónával alaposan összedolgozzuk.
02
Ujjnyi kolbászkákat gyúrunk, és lefóliázva a sütésig, de minimum fél napon át hűtőben érleljük össze az ízeket.
03
A csevapcsicsa faszenes fogás, másképp sütni nem is érdemes, mert nem lesz olyan finom.
04
Hagyományosan szeletelt vöröshagymával, ajvárral kínáljuk, de egyéb pikáns mártásokkal is isteni.
Ha nyár, akkor grillszezon! Amihez a balkáni országok népszerű kolbászkáinál egyszerűbbet és finomabbat nem is nagyon tudunk ajánlani.