x

Csevapcsicsa ‚‚egy falat balkán”

Elkészítési idő
150
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor metélőhagyma
  • só, bors

Elkészítés

01

A húst a sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, valamint a szódabikarbónával alaposan összedolgozzuk.

02

Ujjnyi kolbászkákat gyúrunk, és lefóliázva a sütésig, de minimum fél napon át hűtőben érleljük össze az ízeket. 

03

A csevapcsicsa faszenes fogás, másképp sütni nem is érdemes, mert nem lesz olyan finom. 

04

Hagyományosan szeletelt vöröshagymával, ajvárral kínáljuk, de egyéb pikáns mártásokkal is isteni.

Ha nyár, akkor grillszezon! Amihez a balkáni országok népszerű kolbászkáinál egyszerűbbet és finomabbat nem is nagyon tudunk ajánlani.

megosztás