Császárzsemlés mákos guba

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A gubához

  • 8 db zsemle
  • 1 liter tej
  • 2 db tojássárgája
  • 2 csomag SPAR vanillincukor (10 g)
  • 200 g darált mák
  • 80 g porcukor

A sodóhoz

  • 600 ml tej
  • 1 csomag SPAR vaníliaízű puding (40 g)
  • 2 ek. kristálycukor

Elkészítés

01

A zsemléket egy tálba tépkedjük kisebb-nagyobb darabokban. A tejet elkezdjük melegíteni a tojások sárgájával és a vanillincukorral. Közben egy habverővel folyamatosan kevergetjük, nehogy rántotta legyen a tojásokból. Amikor elkezd gyöngyözni, lehúzzuk a tűzről.

02

A mákot összekeverjük a porcukorral, és a tépkedett zsemlékre szórjuk. Erre öntjük a forró tejet, majd az egészet egy spatula segítségével összeforgatjuk, hogy a tejes-mákos keverék szépen bevonja a zsemléket és magukba szívják a tejet.

A sütőformába nyomkodjuk a masszát, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. 

03

A sodóhoz kb. 150 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd felöntjük a többi tejjel, és folyamatosan kevergetve elkezdjük felmelegíteni.

Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk.

Amikor kellően besűrűsödött, lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tányérra szedjük a gubát és megcsorgatjuk a sodóval. 

megosztás