Összetevők
A gubához
- 8 db zsemle
- 1 liter tej
- 2 db tojássárgája
- 2 csomag SPAR vanillincukor (10 g)
- 200 g darált mák
- 80 g porcukor
A sodóhoz
- 600 ml tej
- 1 csomag SPAR vaníliaízű puding (40 g)
- 2 ek. kristálycukor
Elkészítés
A zsemléket egy tálba tépkedjük kisebb-nagyobb darabokban. A tejet elkezdjük melegíteni a tojások sárgájával és a vanillincukorral. Közben egy habverővel folyamatosan kevergetjük, nehogy rántotta legyen a tojásokból. Amikor elkezd gyöngyözni, lehúzzuk a tűzről.
A mákot összekeverjük a porcukorral, és a tépkedett zsemlékre szórjuk. Erre öntjük a forró tejet, majd az egészet egy spatula segítségével összeforgatjuk, hogy a tejes-mákos keverék szépen bevonja a zsemléket és magukba szívják a tejet.
A sütőformába nyomkodjuk a masszát, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre.
A sodóhoz kb. 150 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd felöntjük a többi tejjel, és folyamatosan kevergetve elkezdjük felmelegíteni.
Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk.
Amikor kellően besűrűsödött, lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tányérra szedjük a gubát és megcsorgatjuk a sodóval.