Összetevők
- 20 dkg kukoricadara
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 4 dl tej
- 4 db tojás
- 5 dkg nádcukor
- 2 ek. kókuszolaj
- 12 szem mandula a tálaláshoz
A szószhoz
- 50 dkg erdeigyümölcs-mix (fagyasztott)
- 5 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
01
A tejet felmelegítjük és összekeverjük a kukoricadarával, a liszttel és a nádcukorral.
02
Belekeverjük a tojások sárgáját.
03
A tojások fehérjét keményre verjük, és összekeverjük a kukoricadarás keverékkel.
04
A masszát 1-1 evőkanál kókuszolajon egy nagy serpenyőben két adagra osztva gyakori kevergetés mellett megsütjük. Akkor jó, ha vannak benne szépen megpirult darabok.
05
Az erdei gyümölcsöt összekeverjük a nádcukorral, a vaníliás cukorral és az egészet összefőzzük.
06
A megsült császármorzsával melegen tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk apróra vágott mandulával.
Jó tudni:
A lekvárt gyümölcsszószra cseréltük, így alacsonyabb cukor- és energiatartalmú desszertet kapunk.