Császármorzsa erdei gyümölcsszósszal

Elkészítési idő
15
perc
Előkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 20 dkg kukoricadara
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás
  • 5 dkg nádcukor
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 12 szem mandula a tálaláshoz

A szószhoz

  • 50 dkg erdeigyümölcs-mix (fagyasztott)
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

01

A tejet felmelegítjük és összekeverjük a kukoricadarával, a liszttel és a nádcukorral.

02

Belekeverjük a tojások sárgáját.

03

A tojások fehérjét keményre verjük, és összekeverjük a kukoricadarás keverékkel.

04

A masszát 1-1 evőkanál kókuszolajon egy nagy serpenyőben két adagra osztva gyakori kevergetés mellett megsütjük. Akkor jó, ha vannak benne szépen megpirult darabok.

05

Az erdei gyümölcsöt összekeverjük a nádcukorral, a vaníliás cukorral és az egészet összefőzzük.

06

A megsült császármorzsával melegen tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk apróra vágott mandulával.

Jó tudni:

A lekvárt gyümölcsszószra cseréltük, így alacsonyabb cukor- és energiatartalmú desszertet kapunk.

megosztás