Citromos töltött csirke oregánóval

Elkészítési idő
40
perc
Előkészítési idő
60
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 4 db csirkecomb
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál parmezán sajt (reszelt)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 oregánó
  • 1 őrölt fekete bors
  • 60 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 6 db babérlevél
  • 2 db citrom

Elkészítés

01

A körethez meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a hagymát, a répát és esetleg a póréhagymát, és mindegyik zöldséget megközelítőleg egyforma kockákra vágjuk. A sütőt bekapcsoljuk és 180°C-ra, légkeveréses funkcióra állítjuk.

02

A combokat besózzuk. A töltelék hozzávalóit (zsemlemorzsa, 4 ek olívaolaj, parmezán sajt, fokhagyma, reszelt citromhéj, oregánó, bors, só) összekeverjük. Óvatosan felemeljük a bőrt a húsról és alátöltjük a tölteléket – utána szépen visszarendezzük a bőrt. Egy magasfalú tepsibe tesszük a csirkecombokat úgy, hogy a töltött felük legyen felül. A burgonyát és a többi zöldséget a hús köré rakjuk. 

03

Megsózzuk, mellédobjuk a babérleveleket, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. Kevés vizet öntünk alá, majd 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és időnként a saját levével meglocsolva kb. 1 óra alatt készre sütjük.

A zöldségeket ízlés, hangulat és a kamra felszereltségi fokozata szerint variálhatjuk. Akár lehet csak hagyma és burgonya is, úgy is finom lesz.

Tálalás

A combokat tálra rakjuk, a burgonyát elhelyezzük mellette. Meglocsoljuk a savanykás olívaolajos lével.

megosztás