Citromos töltött csirke oregánóval
Összetevők
- 4 db csirkecomb
- 10 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál parmezán sajt (reszelt)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 oregánó
- 1 őrölt fekete bors
- 60 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 szál póréhagyma
- 1 db sárgarépa
- 6 db babérlevél
- 2 db citrom
Elkészítés
A körethez meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a hagymát, a répát és esetleg a póréhagymát, és mindegyik zöldséget megközelítőleg egyforma kockákra vágjuk. A sütőt bekapcsoljuk és 180°C-ra, légkeveréses funkcióra állítjuk.
A combokat besózzuk. A töltelék hozzávalóit (zsemlemorzsa, 4 ek olívaolaj, parmezán sajt, fokhagyma, reszelt citromhéj, oregánó, bors, só) összekeverjük. Óvatosan felemeljük a bőrt a húsról és alátöltjük a tölteléket – utána szépen visszarendezzük a bőrt. Egy magasfalú tepsibe tesszük a csirkecombokat úgy, hogy a töltött felük legyen felül. A burgonyát és a többi zöldséget a hús köré rakjuk.
Megsózzuk, mellédobjuk a babérleveleket, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. Kevés vizet öntünk alá, majd 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és időnként a saját levével meglocsolva kb. 1 óra alatt készre sütjük.
A zöldségeket ízlés, hangulat és a kamra felszereltségi fokozata szerint variálhatjuk. Akár lehet csak hagyma és burgonya is, úgy is finom lesz.
A combokat tálra rakjuk, a burgonyát elhelyezzük mellette. Meglocsoljuk a savanykás olívaolajos lével.