x

Citromos-sonkás sertésérmék tejszínes mártással

Elkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 szelet Prosciutto sonka
  • 1 db citrom

A mártáshoz

  • 10 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • kevés étolaj
  • snidling ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés

01

A húst megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük.

02

Egy fémfülű serpenyőben, kevés olajon, oldalanként 5-6 perc alatt elősütjük, majd a serpenyőben hagyva lehúzzuk a tűzről.

03

A sonkát a húsok mellé fektetve, azok zsírjában lassan megpirítjuk. Egy szelet citromot szintén a serpenyőbe teszünk, és addig pirítjuk, míg helyenként meg nem barnul.

04

Miután megsültek, mindent kiveszünk a serpenyőből, a zsiradékot felöntjük a fehérborral és a tejszínnel, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat, végül addig forraljuk, amíg mártásállagú lesz.

05

Közvetlenül tálalás előtt frissen vágott citromhúst, apróra vágott snidlinget és petrezselymet keverünk a mártáshoz.

Frissítő sertésérmék a nyári napokra. Friss salátával tálalva könnyed ebéd válhat belőle.

megosztás