Citromos-sonkás sertésérmék
Összetevők
- 4 szelet egyenként 18 dkg-os sertéskaraj csont nélkül
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 3 evőkanál olaj
- 25 dkg vékonyra szeletelt füstölt főtt sonka
- 1 db nagy citrom
- 1 db szikkadt zsemle
- 10 dkg vaj
- 1 csokor citromfű
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítés
01
A húst megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Egy fém fülű serpenyőben kevés olajon oldalanként 5-6 perc alatt elősütjök, majd a serpenyőben hagyva a tűzről lehúzzuk. Mindegyik húsra 2-2 szelet sonkát fektetünk. A citromot megmossuk, fél centi vastag karikákra szeljük és a sonka tetejére rakjuk.
02
A zsemléket lereszeljük, a vajjal meg a fölaprított citromfűvel összekeverjük, majd a citromkarikákra morzsoljuk. A serpenyőt előmelegített sütőbe toljuk, 180°C-on 15 percig sütjük. Ekkor a borral meglocsoljuk és még kb. 10 pecig sütjük.
Köretnek krokett vagy pirított burgonya illik hozzá.