wertt

Citromos-sonkás sertésérmék

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 4 szelet egyenként 18 dkg-os sertéskaraj csont nélkül
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál olaj
  • 25 dkg vékonyra szeletelt füstölt főtt sonka
  • 1 db nagy citrom
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor citromfű
  • 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés

01

A húst megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Egy fém fülű serpenyőben kevés olajon oldalanként 5-6 perc alatt elősütjök, majd a serpenyőben hagyva a tűzről lehúzzuk. Mindegyik húsra 2-2 szelet sonkát fektetünk. A citromot megmossuk, fél centi vastag karikákra szeljük és a sonka tetejére rakjuk.

02

A zsemléket lereszeljük, a vajjal meg a fölaprított citromfűvel összekeverjük, majd a citromkarikákra morzsoljuk. A serpenyőt előmelegített sütőbe toljuk, 180°C-on 15 percig sütjük. Ekkor a borral meglocsoljuk és még kb. 10 pecig sütjük.

Köretnek krokett vagy pirított burgonya illik hozzá.

megosztás