qwe

Citromos sertéskaraj fokhagymás szilvamártással

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 4 szelet egyenként 16 dkg-os kicsontozott sertéskaraj
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 db citrom
  • 1 db lime
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kg szilva
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1.5 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegyni őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet gyömbérpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

01

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal és a kétféle citrom reszelt héjával alaposan bedörzsöljük, az olajjal és a citromok kifacsart levével meglocsoljuk, majd letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

02

Közben elkészítjük a mártást. Ehhez a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A vajat lábasban felolvasztjuk, a cukrot beleszórjuk, kevergetve megpirítjuk (karamellizáljuk) rajta. A borral felöntjük, a zúzott fokhagymával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel fűszerezzük.

03

A szilvát hozzáadjuk, 5 percig főzzük. A keményítőt 1 deci vízzel simára keverjük, a szilva boros levét ezzel sűrítjük.

04

A húst forró serpenyőben, oldalanként 3-4 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalás

Tálaláskor a karajszeleteket a forró szilvamártással körülöntjük. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik köretnek hozzá.

megosztás