Citromos sárgaborsó főzelék
Összetevők
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 dl főzőtejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db citrom
- 35 dkg füstölt hús
Elkészítés
01
A borsót párszor öblítsük át, tegyük fel főni 2x-es mennyiségű vízben, adjuk hozzá a felkockázott húst, egy fej hagymát, a fokhagymát, és a hámozott zöldségeket. Lefedve, kis lángon főzzük, amíg a borsó megpuhul, szétfő, ha szükséges öntsünk még hozzá vizet.
02
Az ízesítésnek szolgáló répákat vegyük ki a főzelékből. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kiskanál curryt, fél citrom levét, a tejszínt.
03
Kockázzuk fel a maradék hagymát és kevés olajon pirítsuk meg curry-fűszerrel, római köménnyel és a citrom lereszelt héjával. Keverjük a főzelékbe a sült hagymát, friss koriandert szórjunk rá.