Citromos sárgaborsó főzelék

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db citrom
  • 35 dkg füstölt hús

Elkészítés

01

A borsót párszor öblítsük át, tegyük fel főni 2x-es mennyiségű vízben, adjuk hozzá a felkockázott húst, egy fej hagymát, a fokhagymát, és a hámozott zöldségeket. Lefedve, kis lángon főzzük, amíg a borsó megpuhul, szétfő, ha szükséges öntsünk még hozzá vizet.

02

Az ízesítésnek szolgáló répákat vegyük ki a főzelékből. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kiskanál curryt, fél citrom levét, a tejszínt. 

03

Kockázzuk fel a maradék hagymát és kevés olajon pirítsuk meg curry-fűszerrel, római köménnyel és a citrom lereszelt héjával. Keverjük a főzelékbe a sült hagymát, friss koriandert szórjunk rá.

megosztás