wert

Citromos párolt tengeri hal

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 4 szelet szálkamentes tengeri halfilé
  • 1 csipet
  • 1 db babérlevél
  • 1 db citrom
  • 1 egész fekete bors
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg cukorborsó
  • 1 póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só; őrölt fekete bors a körethez

Elkészítés

01

A halfiléket hideg vízzel leöblítjük. Ezután gyöngyözve forró, enyhén sós, babérleveles, egészborsos vízbe rakjuk, 7-8 perc alatt megpároljuk, majd óvatosan kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk.

02

A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát karikákra szeljük, a borsót egészben hagyjuk.

03

A fölolvasztott vajon 5-6 perc alatt mindezeket megpároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.

Tálalás

A köretet a tányér közepére halmozzuk, a halat ráemeljük. Kapros hollandi mártás illik hozzá.

megosztás