Összetevők
- 4 szelet szálkamentes tengeri halfilé
- 1 csipet só
- 1 db babérlevél
- 1 db citrom
- 1 egész fekete bors
- 2 db sárgarépa
- 10 dkg cukorborsó
- 1 póréhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só; őrölt fekete bors a körethez
Elkészítés
01
A halfiléket hideg vízzel leöblítjük. Ezután gyöngyözve forró, enyhén sós, babérleveles, egészborsos vízbe rakjuk, 7-8 perc alatt megpároljuk, majd óvatosan kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk.
02
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát karikákra szeljük, a borsót egészben hagyjuk.
03
A fölolvasztott vajon 5-6 perc alatt mindezeket megpároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.
Tálalás
A köretet a tányér közepére halmozzuk, a halat ráemeljük. Kapros hollandi mártás illik hozzá.