Citromos, mustáros, hagymás burgonyasaláta

Elkészítési idő
60
perc
Előkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő
0
perc
1 Éjszaka pihentetési idő

Összetevők

  • 1 kg burgonya
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2.5 tk. mustár
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. almaecet 100%-os
  • 3.5 nagy csipet
  • 1.5 tk. barna cukor ízlés szerint
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dl zöldségleves vagy krumplifőzőlé
  • újhagyma és frissen őrölt bors a tálaláshoz

Elkészítés

01

A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, megpucoljuk, felkarikázzuk és egy salátástálba tesszük.

02

A  lilahagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a krumplihoz szórjuk. A citrom levét, a mustárt, az olívaolajat, az almaecetet, a barna cukrot, a sót, a főzőlevet és egy szelet krumplit összeturmixolunk.

03

Sóval, mustárral tovább ízesítjük, ha szükséges, és a szeletelt hagymás burgonyára öntjük.

04

Az egészet jól összekeverjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek tálalás előtt.

05

Igény esetén frissen őrölt borssal, apróra vágott újhagymával tálaljuk.

Jó tudni:

Ételecet helyett almaecettel készül, ami egyes kutatások szerint előnyösen befolyásolja a vérzsírszintet.

megosztás