Citromos csirkecomb
PT60M perc
Összetevők
- 8 db csirke felsőcomb filé
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fehérbors
- 3 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db citrom
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1 db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csokor felaprított friss citromfű
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítés
A combokat megmossuk, leszárogatjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, olajjal meglocsoljuk. A zúzott fokhagymát rászórjuk, majd a citromok reszelt héjával és kifacsart levével jól átforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 2 órán át érleljük.
Tepsire fektetjük és előmelegített sütőben, kevés vizet aláöntve, 180°C-on 50 perc alatt megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet megforrósítjuk rajta, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folyamatosan kevergetve 2-3 pecig főzzük. A tűzről lehúzva a citrom levével és reszelt héjával, sóval, borssal, és a ciromfűvel ízesítjük, majd a tejszínnel dúsítjuk.
Tálaláskor a csirkecombokat a mártással körülöntve, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.