Citromos csirkecomb

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 8 db csirke felsőcomb filé
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csokor felaprított friss citromfű
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés

01

A combokat megmossuk, leszárogatjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, olajjal meglocsoljuk. A zúzott fokhagymát rászórjuk, majd a citromok reszelt héjával és kifacsart levével jól átforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 2 órán át érleljük.

02

Tepsire fektetjük és előmelegített sütőben, kevés vizet aláöntve, 180°C-on 50 perc alatt megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk.

03

A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet megforrósítjuk rajta, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folyamatosan kevergetve 2-3 pecig főzzük. A tűzről lehúzva a citrom levével és reszelt héjával, sóval, borssal, és a ciromfűvel ízesítjük, majd a tejszínnel dúsítjuk.

04

Tálaláskor a csirkecombokat a mártással körülöntve, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

megosztás