x

Citrommal pácolt tőkehal

Összetevők

  • 35 dkg cukkini
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 4 ek. balzsamecet
  • 1 db citrom
  • 4 db tőkehalfilé

Elkészítés

01

A halfiléket besózzuk. A citrom levét kinyomjuk és a besózott halat meglocsoljuk vele. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

02

A cukkinit nem túl kis kockákra, a hagymát szálasra vágjuk.

03

A halról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és olívaolajon a fokhagymával gyorsan megsütjük, tálra rakjuk. A maradék olajon egy másik serpenyőben a hagymát és a cukkinit addig sütjük, amíg kis színt nem kap, de még ropogós. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a balzsamecettel és egy percnyi forralás után a hal mellé tálaljuk.

04

Tálalás: Tálalásnál a tálra rakott halat és a cukkinisalátát a felezett paradicsomokkal díszítjük, megszórjuk a petrezselyemmel, és meglocsoljuk kiváló minőségű olívaolajjal.

megosztás