Összetevők
- 35 dkg cukkini
- 10 dkg vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olívaolaj
- 4 ek. balzsamecet
- 1 db citrom
- 4 db tőkehalfilé
Elkészítés
01
A halfiléket besózzuk. A citrom levét kinyomjuk és a besózott halat meglocsoljuk vele. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
02
A cukkinit nem túl kis kockákra, a hagymát szálasra vágjuk.
03
A halról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és olívaolajon a fokhagymával gyorsan megsütjük, tálra rakjuk. A maradék olajon egy másik serpenyőben a hagymát és a cukkinit addig sütjük, amíg kis színt nem kap, de még ropogós. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a balzsamecettel és egy percnyi forralás után a hal mellé tálaljuk.
04
Tálalás: Tálalásnál a tálra rakott halat és a cukkinisalátát a felezett paradicsomokkal díszítjük, megszórjuk a petrezselyemmel, és meglocsoljuk kiváló minőségű olívaolajjal.