Összetevők
- 4 szelet sertéskaraj vagy szűzpecsenye
- 5 dkg füstölt szalonna
- 0.5 dl olaj
- 1 kk. majoranna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csipet fűszerpaprika
- petrezselyem
- 1 kk. vaj
- só, bors
Elkészítés
01
A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A szalonna zsiradékjában megsütjük a húst. Két-három perc elég lesz mindkét oldalnak, sütés közben sózzuk, borsozzuk.
02
Amikor a húsok egyik oldala megsült, megfordítjuk őket, és rárakjuk a zúzott fokhagymát. Még egy kicsit borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, a frissen vágott petrezselyemmel és egy kávéskanálnyi vajat téve a húsok alá, szaftot készítünk.
03
Ha elkészült, sült burgonyával és friss salátával tálaljuk, a pecsenyelét pedig a kész ételre öntjük.
Jó tudni:
A magyar konyha egyik alapreceptje: kevés hozzávaló szükséges hozzá, gyorsan elkészíthető és igen ízletes.