x

Cigánypecsenye sült burgonyával

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 szelet sertéskaraj vagy szűzpecsenye
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 0.5 dl olaj
  • 1 kk. majoranna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fűszerpaprika
  • petrezselyem
  • 1 kk. vaj
  • só, bors

Elkészítés

01

A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A szalonna zsiradékjában megsütjük a húst. Két-három perc elég lesz mindkét oldalnak, sütés közben sózzuk, borsozzuk.

02

Amikor a húsok egyik oldala megsült, megfordítjuk őket, és rárakjuk a zúzott fokhagymát. Még egy kicsit borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, a frissen vágott petrezselyemmel és egy kávéskanálnyi vajat téve a húsok alá, szaftot készítünk.

03

Ha elkészült, sült burgonyával és friss salátával tálaljuk, a pecsenyelét pedig a kész ételre öntjük.

Jó tudni:

A magyar konyha egyik alapreceptje: kevés hozzávaló szükséges hozzá, gyorsan elkészíthető és igen ízletes.

megosztás