Összetevők
- 20 dkg chorizo kolbász
- 10 dkg brokkoli
- 1 kisebb fej vöröshagyma vagy 5 szál újhagyma
- 4 db tojás
- 0.5 kaliforniai paprika
- 12 dkg búzafinomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 150 g natúr joghurt
- 2 ek. tej
- 0.5 ek. só
- bors
- salátamix a tálaláshoz
Elkészítés
A chorizo héját lehúzzuk, és a kolbászt karikákra vágjuk, majd elfelezzük.
Beletesszük egy serpenyőbe, és alacsony lángon megpirítjuk. (A chorizo annyi zsírt fog ereszteni, hogy nem szükséges plusz zsíradékot használnunk.) Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott paprikát, és együtt megdinszteljük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal vagy sütőpapírral kibéleljük. (Két négyzetre vágott sütőpapírdarab, átlósan egymásra helyezve.)
A lisztet a sütőporral, sóval és kevés őrölt borssal kimérjük egy tálba.
A megsült chorizót, hagymát, paprikát egy másik tálba tesszük, hozzáadjuk a villával finoman felvert tojásokat, a joghurtot és a tejet. Ehhez keverjük a megmosott, apróra vágott brokkolit.
Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes elegyet, és simára dolgozzuk.
Egy kanállal a mélyedésekbe egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd kb. 20 perc alatt vagy tűpróbáig készre sütjük a muffinokat.
Vegyes salátával kínáljuk
A brokkoliban többek között C- és K-vitamin, flavonoidok, karotinoidok, folsav és kalcium található. Rendszeres fogyasztása csökkenti a tüdő- és vastagbéldaganatok kialakulásának kockázatát.