Chorizo-muffin

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 20 dkg chorizo kolbász
  • 10 dkg brokkoli
  • 1 kisebb fej vöröshagyma vagy 5 szál újhagyma
  • 4 db tojás
  • 0.5 kaliforniai paprika
  • 12 dkg búzafinomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 150 g natúr joghurt
  • 2 ek. tej
  • 0.5 ek.
  • bors
  • salátamix a tálaláshoz

Elkészítés

01

A chorizo héját lehúzzuk, és a kolbászt karikákra vágjuk, majd elfelezzük.

02

Beletesszük egy serpenyőbe, és alacsony lángon megpirítjuk. (A chorizo annyi zsírt fog ereszteni, hogy nem szükséges plusz zsíradékot használnunk.) Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott paprikát, és együtt megdinszteljük.

03

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal vagy sütőpapírral kibéleljük. (Két négyzetre vágott sütőpapírdarab, átlósan egymásra helyezve.)

04

A lisztet a sütőporral, sóval és kevés őrölt borssal kimérjük egy tálba.

05

A megsült chorizót, hagymát, paprikát egy másik tálba tesszük, hozzáadjuk a villával finoman felvert tojásokat, a joghurtot és a tejet. Ehhez keverjük a megmosott, apróra vágott brokkolit.

06

Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes elegyet, és simára dolgozzuk.

07

Egy kanállal a mélyedésekbe egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd kb. 20 perc alatt vagy tűpróbáig készre sütjük a muffinokat.

08

Vegyes salátával kínáljuk

Jó tudni:

A brokkoliban többek között C- és K-vitamin, flavonoidok, karotinoidok, folsav és kalcium található. Rendszeres fogyasztása csökkenti a tüdő- és vastagbéldaganatok kialakulásának kockázatát.

megosztás