Chiamag puding

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
90
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 4 ek. aztékzsályamag
  • 200 ml tej vagy szójaital
  • 1.5 tk. méz vagy juharszirup
  • 1 csipet fahéj
  • a díszítéshez kivi, kockára vágott mangó, áfonya

Elkészítés

01

A chiamagot elkeverjük a tejjel egy mérőedényben. Fél órára hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy a magok megpuhuljanak.

02

Amikor besűrűsödik, egy-egy réteget kanalazunk a két üvegpohár aljára. Rátesszük a megtisztított, felkockázott gyümölcsöket, majd befedjük a maradék chiapudinggal.

03

Mézet vagy juharszirupot teszünk rá, és a megmaradt gyümölcsökkel díszítjük. Hidegen fogyasztjuk.

Jó tudni:

A chiamag esetében előfordulhat allergizáló hatás, ezért a keresztallergiás reakciók elkerülése végett szezámmagra, illetve mustárra érzékenyek körültekintéssel fogyasszák.

megosztás