Összetevők
- 4 ek. aztékzsályamag
- 200 ml tej vagy szójaital
- 1.5 tk. méz vagy juharszirup
- 1 csipet fahéj
- a díszítéshez kivi, kockára vágott mangó, áfonya
Elkészítés
01
A chiamagot elkeverjük a tejjel egy mérőedényben. Fél órára hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy a magok megpuhuljanak.
02
Amikor besűrűsödik, egy-egy réteget kanalazunk a két üvegpohár aljára. Rátesszük a megtisztított, felkockázott gyümölcsöket, majd befedjük a maradék chiapudinggal.
03
Mézet vagy juharszirupot teszünk rá, és a megmaradt gyümölcsökkel díszítjük. Hidegen fogyasztjuk.
Jó tudni:
A chiamag esetében előfordulhat allergizáló hatás, ezért a keresztallergiás reakciók elkerülése végett szezámmagra, illetve mustárra érzékenyek körültekintéssel fogyasszák.