asdg

Carpaccio klasszikus alapmártással

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 40 dkg marhabélszín
  • 1 db citrom
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors

Elkészítés

01

A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.

02

A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük. Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), sózzuk, borsozzuk, és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.

Tálalás

Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra. Bagettel kínáljuk.

megosztás