x

Cannelloni spenótos mártással

Elkészítési idő
70
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 50 dkg darált marhahús
  • 25 dkg cannelloni tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. étolaj
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1.5 dl fehérbor
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál oregánó

A mártáshoz

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg spenót
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek. étolaj
  • 4 ek. reszelt parmezán
  • oregánó
  • só, bors

Elkészítés

01

A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröset finomra vágjuk. 

02

Serpenyőben négy evőkanál olajat kissé megforrósítunk, egy felkockázott vöröshagymát 2-3 percig pirítunk rajta, majd félidőben két gerezd fokhagymát is rádobunk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük, majd a sűrített paradicsommal és 1,5 dl borral ízesítjük, a kakukkfűvel és az oregánóval fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.

03

Az így elkészített tölteléket a tésztahengerekbe töltjük, amelyeket szorosan egymás mellé helyezünk egy kiolajozott tűzálló tálba.

04

A mártáshoz a szalonnát apró kockákra vágjuk. Négy evőkanál olajat serpenyőben kissé megforrósítunk, a szalonnát kevergetve megpirít - juk rajta, majd a vöröshagymával kb. 2 percig pirítjuk. Végül az áttört fokhagymát is beleforgatjuk.

05

A spenótot az előzőekhez adjuk, kevergetve 10 percig főzzük, közben a maradék 1 dl borral ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, oregánóval fűszerezzük. 

06

A mártást egyenletesen a cannellonira halmozzuk, végül megszórjuk parmezánnal. Közepesen forró sütőben, 160 °C-on kb. 30 percig sütjük. 

Itália szerelmeseinek biztos nem ismeretlen a lasagne-val népszerűségi versenyt vívó töltött tészta, melyet a gyerekek egyik kedvenceként is emlegetnek. 

megosztás