Összetevők
- 50 dkg darált marhahús
- 25 dkg cannelloni tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek. étolaj
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 1.5 dl fehérbor
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál oregánó
A mártáshoz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg húsos szalonna
- 10 dkg spenót
- 1 dl vörösbor
- 4 ek. étolaj
- 4 ek. reszelt parmezán
- oregánó
- só, bors
Elkészítés
A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröset finomra vágjuk.
Serpenyőben négy evőkanál olajat kissé megforrósítunk, egy felkockázott vöröshagymát 2-3 percig pirítunk rajta, majd félidőben két gerezd fokhagymát is rádobunk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük, majd a sűrített paradicsommal és 1,5 dl borral ízesítjük, a kakukkfűvel és az oregánóval fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
Az így elkészített tölteléket a tésztahengerekbe töltjük, amelyeket szorosan egymás mellé helyezünk egy kiolajozott tűzálló tálba.
A mártáshoz a szalonnát apró kockákra vágjuk. Négy evőkanál olajat serpenyőben kissé megforrósítunk, a szalonnát kevergetve megpirít - juk rajta, majd a vöröshagymával kb. 2 percig pirítjuk. Végül az áttört fokhagymát is beleforgatjuk.
A spenótot az előzőekhez adjuk, kevergetve 10 percig főzzük, közben a maradék 1 dl borral ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
A mártást egyenletesen a cannellonira halmozzuk, végül megszórjuk parmezánnal. Közepesen forró sütőben, 160 °C-on kb. 30 percig sütjük.
Itália szerelmeseinek biztos nem ismeretlen a lasagne-val népszerűségi versenyt vívó töltött tészta, melyet a gyerekek egyik kedvenceként is emlegetnek.