Camembertes kenyérfasírt

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 60 g vaj
  • 900 g vajbab
  • 200 g tihanyi camembert
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 600 g kukoricás kenyér
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 g ételízesítő por
  • 2 g
  • 2 g őrölt fekete bors
  • 2 g szerecsendió
  • 4 db tojás

Elkészítés

01

Az elmorzsolt kenyér belsejét összegyúrjuk az apróra kockázott camembert sajttal, a finomra aprított kis fej vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá.

02

Fasírtokat készítünk a masszából, és morzsában megforgatjuk őket, épp csak annyira, hogy ne ragadjanak a kezünkhöz! Forró olajon 2-3 perc alatt megsütjük a fasírtokat.

03

Vajon megdinszteljük a babot, sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt adunk hozzá, majd 2dl fehérborral felöntve addig pároljuk, amíg megpuhul. Tálaláskor felaprított petrezselyemmel szórjuk meg.

megosztás