Camembertes kenyérfasírt
Összetevők
- 60 g vaj
- 900 g vajbab
- 200 g tihanyi camembert
- 2 dl száraz fehérbor
- 600 g kukoricás kenyér
- 2 fej vöröshagyma
- 2 g ételízesítő por
- 2 g só
- 2 g őrölt fekete bors
- 2 g szerecsendió
- 4 db tojás
Elkészítés
01
Az elmorzsolt kenyér belsejét összegyúrjuk az apróra kockázott camembert sajttal, a finomra aprított kis fej vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá.
02
Fasírtokat készítünk a masszából, és morzsában megforgatjuk őket, épp csak annyira, hogy ne ragadjanak a kezünkhöz! Forró olajon 2-3 perc alatt megsütjük a fasírtokat.
03
Vajon megdinszteljük a babot, sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt adunk hozzá, majd 2dl fehérborral felöntve addig pároljuk, amíg megpuhul. Tálaláskor felaprított petrezselyemmel szórjuk meg.